Kings Canyon och Uluru Kata Tjuta National Park!

På vägen till Uluru så tänkte vi att vi skulle göra en liten avstickare längs vägen och ta en dag till att vandra Kings Canyon. Vägen dit var dock inte riktigt så som vi hade tänkt.. den var hemsk, riktigt hemsk! En grusväg som inte blivit omskött på år och dar, räfflade gupp och gropar hela vägen, röd jord som dammade överallt och det snabbaste vi kunde köra var 20km/h. Ibland gasade vi på ändå men då gick nästan allt i vanen sönder, inklusive sängen. Den jävla vägen var ca 13 mil lång. Både jag och Ida höll på att få psykbryt, men flera flera timmar senare så kom vi fram tillslut, utan punka och inga delar från bilen hade lossnat! Pjuuh! Fick dock laga allt som gått sönder inuti bilen, men hellre det än punka och tappade bildelar.

Kings Canyon var jättevackert och häftigt! Superfina vyer och en riktigt härlig vandring upp och nerför klippor och berg. Skönt att få röra på sig efter den bilfärden haha, det behövde vi!

Körde vidare mot Uluru Kata Tjuta National Park och när vi kommit fram till national parken, parkerat bilen och gjort oss redo för att börja vandra runt Uluru fick vi syn på något vi inte alls hade räknat med. Brödet vi suttit och ätit den morgonen hade några möss också smaskat på under natten, så det låg smulor och råttskit över hela sätet, mys... Vi hade alltså möss i bilen. Vi hade ätit bröd som dom ätit på. Vi hade möss i bilen.... Helt otroligt, så sjukt äckligt. Så någon sömn under dom dagar vi var i Uluru blev det knappt.. Ida vaknade upp mitt i natten med en mus i håret och vi hörde dom springa runt och leva jävel. Usch. Slet ut och Förstörde inredning i bilen osv, jävla möss! Men efter att ha inhandlat en massa råttfällor så fick vi död på 4 st. Oklart om det finns kvar någon fler som trycker någonstans.. sjukt obehagligt, usch och fy.

Så hur var Uluru och Kata Tjuta då? Jo det var riktigt mäktigt och vackert! Vi började med att vandra runt hela Uluru (Ayers Rock), och sedan invänta solnedgången. Gjorde i ordning mat, efterrätt och vin som vi avnjöt på taket på vanen medan solens sista strålar lyste på Uluru och fick den att se blodröd ut i skenet och riktigt vacker! Nästa dag drog vi till Kata Tjuta för att vandra där också, mycket roligare vandring! Upp och ner för klippor och utsikten var fantastisk! Sista dagen tog vi en fotodag i Nationalparken och jaa haha hur många bilder kan man egentligen ta på och med en sten? Blev en hel del, så förbered er på en massa stenbilder här nedan haha.

Kings Canyon
Uluru Kata Tjuta National Park