Hej farmliv!

Så lite mer än en vecka har gått här på farmen och även ifall vi är mitt ute i ingenstans (Verkligen mitt ute i ingenstans) så har vi lyckats hitta på lite grejer utöver jobbet för att hålla our spirits up!

När vi kom hit så blev vi skjutsade till en liten sketen stuga som dom inte hade hyrt ut på ca ett år. Stugan låg avsides från allt och alla och hade plats för 4 pers. Jag och Ida skulle dock bo där själva och vi kände att det var lite tråkigt att bli så avskärmad från alla andra men vi skulle göra det bästa av situationen! När vi gick in och fick oss en närmare titt inne i stugan och skulle göra oss hemmastadda så började vi inse att dom inte ens gått igenom för att kolla så att stugan är uthyrbar! Svart växande mögel överallt, speciellt i kylen som också hade en massa gammal mat i. Gammal mat i alla skåpen och köksredskap var inte diskat (sen ett år tillbaka då), kläder i garderoberna som legat där så länge att när man drog fram dom så vecklade dom inte ut sig, och där var bland annat smutsiga strumpor och underkläder. Hår som någon rakat av sig låg över en hel byrå tillsammans med en massa annan skit. And the list goes on.

Så vi spenderade de första 6 timmarna till att städa igenom hela stugan. Vi lyckades få det ganska fräscht och tillslut kändes det som att vi skulle kunna trivas ganska bra ändå! Och det gjorde vi. Förutom att det var så sjukt kallt på kvällarna/nätterna. Det var alltså 4 grader på natten och det gick inte att sova pga av kylan, men då var det bara att stiga upp, gå till köket, starta alla plattor och ugnen, spola varmvatten och vänta in värmen, haha ganska drygt. Men det blev vårt lilla place. Vi la ner vår själ för att göra det beboeligt och försökte hitta lösningar på allt, vilket vi var ganska bra på ändå tycker jag!

Vi är lediga söndagar och eftersom det inte finns någon matbutik närmare än 2 mil bort och vi inte har någon bil så kände vi att vi kunde lätt gå dom milen på vår lediga dag. 4 timmar tog det för oss att gå in till Stanthorpe, som har omkring 5000 invånare och är storschtaan här haha, köpte maaaassor med mat för att bunkra upp så att vi inte skulle behöva ta oss in dit igen på ett tag. Utöver alla nödvändiga matgrejer så köpte vi också ingredienser till att göra äppelpaj! Tjihoo! Så jag gick ut och plockade några äpplen och Ida gjorde resten, good job! Det blev mycket gott.

Så jobbet då. Jo vi plockar äpplen, Granny Smith. Det är inte mer avancerat än så att vi kör en traktor med tre stora bins som vi ska fylla med äpplen. En fylld bin ger 45 au dollar. Vi har stegar så vi kan plocka så högt som möjligt på träden, och en typ pung på magen som vi lägger äpplena i medan vi plockar för att sedan tömma den i binsen. Det är sjukt slitsamt, speciellt för axlar och rygg.. men vi kämpar på! Kryllar av sniglar på äpplena och i träden så man har ju mosat ett flertal med händerna, haha mm mysigt! Spindlar finns det också gott om. För det mesta är det ju bara att skaka av sig dom om man får dom på sig (vilket händer ganska ofta), eller så plockar man inte just det äpplet, eller ta ett löv och mosa om man känner att man har tid. Men en dag när jag plockade på ett träd så höll jag på att plocka en svart spindel med ett rött streck på ryggen och kände att den här är nog ganska giftig den, så inspekterade den ett tag innan jag gick till ett annat träd för att plocka. Googlade fram sen att det var en Redback Spider, dödligt giftig, oops! Fast ingen har dött av den sen 1980 så det är ingen fara. Jag såg en Spotted Black Snake längs vägen, googlade och fick fram att den också var väldigt giftig. Allt är fasen giftigt här, men det är klart, detta är ju Australien!

Haha så detta är det glamorösa livet vi lever just nu! Men jaa, tanken slog oss för någon dag sen att hur fasen tänker vi egentligen? "Ja! Vi åker till landet som har de mest giftiga krypen, drar ut på landet där dom håller till, och jobbar bland buskar och träd. Fan vilken bra idé!" Haha! Men det går bra, det är lite spännande och intressant ändå! Finns en giftcentral att ringa om vi skulle bli bitna och vi är försiktiga, så ni behöver inte oroa er där hemma!

Byebye Melle

Så nu har vi fått oss ett jooooobb! Fick veta idag (tisdag) och dom ville att vi skulle komma upp redan imorrn, såå då var det bara att boka flyg direkt, ge sig ut för att köpa lite grejer inför farmlivet för att sedan packa väskan, och ge sig av! snabba pjucks! Vi hann dock med att ta en kaffe med våra australienska vänner och säga hejdå och på återseende, för tillbaka till Melbourne kommer vi helt klart att åka!

Graffitigata i Melbourne!

Idag tog jag och Ida med oss kameran ut för att fota lite i staden! Kom in på en supernice gata full av graffiti, så då passade vi på att köra en liten photoshoot! Here we go!

Melbourne

Så fort vi satte våra fötter i denna stad så sa det klick. Kärlek vid första ögonkastet! Och fy vad bra vi trivs här! Synd att det ligger på andra sidan jorden från Sverige bara.. Men ja, helt underbar stad!

Vi drog på bio för någon dag sedan för att se Beauty and the Beast. Haha jag och Ida tittade på varandra då filmen slutat och båda tänkte samma sak, wow vad bra den var! Och spot on med castingen! Shit vad skådisarna passade bra som deras karaktärer. Ja vi var helnöjda!

Vi drog också ut en kväll och stämde då träff på en bar med några australiensare som vi mötte i Vietnam, så där hade vi en liten reunion! Var supertrevligt!

Utöver det så har vi mest gått runt och njutit av staden, men också kämpat en hel del med att söka jobb. Är mest farmjobb vi söker, vilket är svårt att få här i Melbourne då det inte är säsong, men hoppet finns! Och sen söker vi ju såklart i andra städer också, så vi får se vart det blir i slutändan!

AUSTRALIEN 7 apr

Freeeedooooom!!

Alltså vilken himla skön känsla! Älskar redan Melbourne. Här kan man vara sig själv och inte behöva begränsa sig och ständigt vara på sin vakt! Här går det att slappa av och röra sig fritt! Lovelovelove!

Idas mamma bjöd oss på en hotellnatt så att vi skulle kunna tvätta upp oss efter Indien och bara ta hand om oss och må gott. Det gjorde vi verkligen! Med ett varmt skumbad, vin, skumpa, badankor och pizzaa så blev vi människor igen! Underbart!

KHAJURAHO 3 apr - 5 apr

Här besökte vi massor av tempel! Riktigt riktigt gamla och häftiga tempel. Barnförbjudet dock, enligt mig haha. The temple of love som de kallas hade många erotiska skulpturer där det fanns med både djur och barn och allt möjligt. Dom var riktigt sjuka jävlar på den tiden alltså. Men byggnaderna var väldigt imponerande och unika, aldrig sett något liknande så det var helt klart worth a visit.

Andra dagen var det dags för jeepsafari! Vi gav oss ut tidigt på morgonen i hopp om att få se en tiger eller två i nationalparken Panna Tiger Reserve! Men någon tiger såg vi aldrig, så det var synd.. Det vi fick se var prickiga rådjur, andra rådjur, apor, antiloper, krokodil, häftiga fåglar och öppna landskap med riktigt vackra vyer! Jeepturen i naturen var så himla härlig bara den, så det var riktigt nice. Sen fick vi prova köra jeepen också, så Ida hoppade fram direkt och gasade på! Hahah det var en guppig jävla tur men kul som tusan! Så drog vi igång musik i jeepen också "Don't stop believing" vilket var ganska så passande haha! Våran förare/guide hängde också med i jeepen när vi fick ta över den och det syntes verkligen att han hade lika kul som vi! 

Lite kul ändå att vi åker på safari för att se tigrar. Ser inga tigrar men ändå blir safarin en av de roligaste upplevelserna vi haft i Indien. Haha underbart! 

VARANASI 30 mar - 2 apr

Varanasi, den heliga staden. Hit kommer folk för att dö. Japp! Blir inte mer muntert än så haha. Nej men det är faktiskt sant, folk vill att deras aska (eller kropp) ska spridas i den heliga floden Ganges som flyter genom staden. Då kommer dom till Nirvana! Floden är tydligen extra helig i just Varanasi pga att Varanasi är en helig stad. Dom har till och med en eldceremoni (Aarti) varje kväll där det flockas av folk vid floden när dom gör ritualen för att hedra Ganges så att den aldrig ska lämna dom. Haha den såg vi! Var inte jättehäftigt men ja, kul att ha sett.

Under hela den tiden vi var i Varanasi hade vi en personlig guide med oss som skulle visa oss runt och berätta om staden osv. Den guiden förstörde hela upplevelsen! Han lyckades få mig att känna mig osynlig och som om jag vore skräp. Han ignorerade och frös ut mig första dagen vi var på rundtur. Pratade bara till Ida, tittade bara på Ida, bjöd bara med Ida, visade bara Ida. Och där stod jag som något tredje hjul som bara var i vägen och som något störningsmoment. Försökte hänga med och klämma mig in så jag också fick höra berättelser och fakta men det var inte det lättaste. Blev tillslut förbannad på honom och gav upp om att få ta del av informationen. Jävla idiot. Jag hade ju för fasen också betalat för att få en guidad tur. Sen på kvällen droppade han en kommentar "Ida du ser så fräsch ut och full av energi! Och du (Alltså jag) ser så trött och sliten ut."

Ja men konstigt att jag ser ut så då du gjort mig så jävla bitter dumfan! 

Och sedan fortsatte han "Du ska vara glad att du reser med Ida, hon är så glad och full av energi." Som om jag vore någon börda som bara tar och inte tillför något. Då sa faktiskt Ida till honom, och han blev tyst.

Även på våra dagar som jag och Ida hade helt fri för oss själva skulle han klämma in sig på. Vi skulle se på bio men ändå lyckades han bjuda in sig själv trots att vi sa nej. Vad vi än skulle göra så skulle han vara med och jag blev bara mer och mer frustrerad och förbannad. Hade inte han varit med på vår resa i Varanasi så hade jag nog också njutit av att vara där, men tyvärr blev det inte så.

I alla fall! Vi åkte ut med en båt i Ganges för att ta en titt på begravningar som hölls där. Dom lägger den döda kroppen som i en lägereld nästan, helt öppet för alla att se och så tänder dom eld på det så man ser verkligen allt, hur huden brinner osv. Äckligt! Vi åkte väldigt nära med båten (fick inte ta några bilder på så nära håll pga respekt för de anhöriga) och såg ett par fötter sticka fram och brinna. Fyyy.... Men där bränner dom kroppar hela tiden, och det är endast män som får vara med i ceremonin, för kvinnor är så känsliga och ska bara gråta hela tiden. Haha dumhuvuden! Sedan sprider dom askan i floden och tar ett bad. Vissa kroppar bränner dom dock inte, som tex gravida, folk som dött av ett bett från en kobra, vissa djur osv. Dom slänger dom ner i vattnet som dom är, med lite stenar fästa runt kroppen och så får dom förmultna i vattnet. Men ta ett bad du! Plaska runt med döingarna. Akta dig för kallsupen! Haha fy. 

Vi släppte också i ett ljus från båten ner i floden. Det är något man gör för att hedra de döda.

Utöver det så har vi besökt ett Buddhisttempel där självaste Siddhartha höll sin första predikan efter att ha blivit upplyst! Huur häftigt är inte det! Wow bara! Och där har vi gått, superhäftigt! Buddhismen tilltalar mig så mycket mer än Hinduismen faktiskt. Älskar synsättet buddhister har på livet, väldigt klokt och harmoniskt. Vi har även gjort varsin hennatatuering hemma hos en indisk familj, Ida har spått sig hos en helig man, och så har vi fått se hur och vart de vackra silkessjalarna blir till. De använder sig av en minst sagt gammal vävmetod. Ganska intressant att se ändå.

Sammanfattningsvis så har vi ju gjort och sett väldigt mkt i Varanasi, men jag har faktiskt bara velat därifrån. Det var spännande (hur sjukt det än låter) att se när dom brände kropparna. Jag gillade också turen vi hade i det buddhistiska templet (Fick en annan guide då, suuperduktig och bra!). Utöver det var det bajs. Men ja, jag ska vara glad som reser med Ida för utan henne hade jag fasen dragit därifrån tidigare än planerat! Tack Idiiis!

BIKANER 28 mar - 29 mar

Sooom vi har velat fram och tillbaka med detta resmål. Vi har varit så osäkra på både staden men också färdmedlet dit, nattåg. Nattåg i Indien, 2 unga blonda tjejer. Det kändes lite riskabelt och läskigt. Sen var det staden Bikaner då, nära gränsen till Pakistan. Thar-öknen som vi skulle vistas i sträcker sig från Indien in till Pakistan. Vilket inte kändes som den bästa idén vi haft eftersom det är väldigt oroligt och ansträngt just mellan dom länderna. Med det i åtanke och med en maassa massa research så bestämde vi oss tillslut för att köra på ursprungsplanen ändå, ta nattåget till Bikaner. So we did!
Allt gick hur bra som helst. Men satan vilken värme det var där! 47 grader och vindstilla. Ja det var bara att bita ihop och halsa resorb! Våran chaufför som hämtade upp oss på tågstationen var vi dock suuperskeptisk till. Han visade så många tecken på att eventuellt inte vara våran riktiga chaufför så vi satt på helspänn hela tiden, beredd på vad som än skulle kunna hända. Som tur var så visade det sig att han var den riktiga chauffören, pjuh, skönt! Han körde oss till campet ute i öknen, men väl där så fick vi inte riktigt något välkomnande utan det var bara att gå in i en hydda och så var det inge mer med det. Haha skumt. Vi verkade också vara de enda som bodde där. Det var vi och så några indiska män som vi antog jobbade där. Hela vistelsen i öknen var så himla oklar och vi fick ingen info alls. Inte ens om kamelridningen vi var där för att göra. Allt kändes verkligen så förvirrande och skumt! Haha.
Tillslut kom en pappa och hans son gående med varsin kamel (gigantiska jäkla kameler!) och då var det dags för oss att hoppa på för att sedan rida ut i öknen! Min kamel var jättesnäll medan Ida fick en bråkig som ville slänga av henne hela tiden.. haha stackars. Vi red genom savannen, såg några få sanddyner, antiloper och en ökenräv som sprang förbi. Såg solnedgången och red i kanske 1 och en halv timma. Det var nice!
Sen åt vi middag på campet ute i mörkret. Det var också en väldigt weird upplevelse eftersom vi var dom enda som bodde där och två män helt plötsligt satte sig mitt emot oss och börja spela och sjunga (ont-i-öronen-falskt) för oss. Det skulle väl vara våran privata middagsunderhållning det haha. Så där satt vi och ...njöt. Sjukt komiskt var det iaf!

RISHIKESH 20 mar - 27 mar

Då var det dags för mig och Ida att åka upp till Rishikesh, The world capital of yoga! medan Bettan sorgligt nog åkte tillbaka hem till Sverige.
Här var det en helt annan idyll. Lugnare tempo, friare känsla, och folket var inte riktigt lika hetsiga. Yogastudios och Ashrams (Hinduiska skolor) fanns lite överallt och vi hade sedan tidigare bokat in oss att bo på ett! Såå kul! Vi hade alltså en vecka att se framemot med yoga, meditation och bra mat! Men vad vi inte hade räknat med var att det faktisk var en religiös skola för hinduism, vilket vi också fått förklarat. Men vi hade förväntat oss något helt annat haha!
Dagarna såg ut så här:

 • Klockan 5 på morgonen väcktes vi alla av en gigantisk koklocka som betydde att det var dags att samlas och skriva under sin närvaro.
 • Meditation 30 min. (Sömniiigt)
 • Yogalektion 2 timmar. (Hade vi tur så var det med yogagurun!)
 • Frukost i matsalen under tystnad. Diska.
 • Fire pooja. (Vi satt i ring runtom en eldstad och offrade heligt vatten och mat till högre krafter samtidigt som vi chantade en jäkla massa mantran.)
 • Lunch i matsalen. Diska.
 • Yogalektion 2 timmar.
 • Rast.
 • Middag i matsalen, vissa dagar under tystnad. Diska.
 • Kirtan chanting. (Satt i ring runtom eldstaden och chantade tills man kände sig helt hjärntvättad.. haha herregud.)
 • Läggdags senast 21.30, annars kunde polisen bli inkopplad.

Jag och Ida hjälpte varandra med realitychecks emellanåt så att vi inte skulle bli helt tokiga haha. Så sjukt flummigt och udda! Maten vi fick var inte heller jätteimponerande.. det var faktiskt riktigt äckligt. Koriander i allt. Hatar koriander. Sjukt synd! Men som tur var så fanns det ett organiskt café bara några meter ner från vägen dit vi smög iväg ibland för att käka bättre och godare mat! Då hade vi också utsikt över foten av Himalayabergen och det var riktigt nice! Älskade det caféet! Fräscht, modernt och harmoniskt!
En dag på rasten drog jag och Ida ner till den heliga Gangesfloden för att ta en kik på den. Där var det vissa människor som var i full gång att tvätta sig, men vi doppade bara tår och fingrar eftersom vi vet hur sjukt förorenad flod det är. Kul att ha sett och rört den iaf.
Näst sista dagen var vi lite busiga och skolkade hehe oops! Då tog vi oss en promme till det övergivna Beetles Ashramet i gassande sol, inte jättesmart, så när vi kom fram var vi heelt borta i huvudet hehe, typiskt! Men vi klarade av att kolla in stället iaf innan vi samlade nya krafter för prommen tillbaka igen. Och under den prommen blev vi nog straffade pga att vi hade skolkat, för Ida blev stångad av en tjur som gick förbi och jag blev rånad av apor! Haha jäkla skit!
Sista dagen i Rishikesh gick jag, Ida och två tjejer till från Ashramet på en vandring upp till foten av Himalayas. Där hittade vi flera vattenfall! Ida och Sanna hoppade i för att bada och jag skulle hänga på men hann bara ta av mig till bikiniöverdel innan ett gäng killar kom och då var det bara att klä på sig igen. Är ju bara män som får ta av sig för att bada medan kvinnorna får bada med kläderna på. Jag hade såå gäärnaaa velat baadaaaa!
Så sammanfattningsvis har vi haft en riktigt udda men rolig och lärorik vistelse i Rishikesh!

RSS 2.0