KOH PHANGAN 11 feb - 14 feb

Då var det dags för nästa land, Thailand!

Vi började Thailandsresan med att åka direkt från Bangkok till ön Koh Phangan, där vi skulle fira Full Moon! Tog in på ett hostel (Echo Beach) som låg på en liten strand och det var verkligen jättetrevligt och mysigt! Förutom då att det kryllade av råttor och möss ÖVERALLT. Men om man bortser från det så var det riktigt nice.

Full Moon Partyt firade vi först på hostlet men sen drog vi vidare till stranden där den stora festen var! Shit vad folk! Det var verkligen som en stor neonfestival!
Vi har också tagit det lite lugnt och provat på Herbal Sauna i det buddhistiska templet Wat Pho. Det var lite udda och lite spännande och lite skumt haha men skönt! Vi fick som inte riktigt veta hur det gick till så vi freestylade lite och tog av oss allt och virade en gammal trasa runt oss som vi fick när vi kom dit. Sen in i en supersmal och kolsvart bastu där man inte fick prata. Några ryssar förstörde tystnaden dock, så det var lite synd. Men hade dom inte varit så högljudda och kunnat hålla snattran så hade det nog varit väldigt skönt och avslappnande. Kul att ha provat på iaf!

VIETNAM 29 jan - 10 feb

Vietnam blev inte riktigt som vi hade tänkt.. Alla saker vi planerat att göra där gick inte att göra, dels för att det inte var säsong men också för att vi hade för lite tid på oss. 2 veckor att upptäcka ett helt land i ungefär samma storlek som Sverige var inte den bästa idén. Men det vi hann göra iaf var att bland annat åka en nice partybåt ut till Ha Long Bay från Hanoi. Chill folk, chill musik, god mat och goda drinkar! Vi gjorde ett stopp längs vägen för att paddla lite kayak vilket var superhärligt! Jag paddlade med en snubbe från Holland och så hade vi lite vattenkrig med Ida och Bettan som paddlade i en annan kayak haha. Åkte vidare sen med båten till Ha Long Bay och hade jättetrevligt på det stället! Det var så himla mysigt och kul! Vi bodde i Bungalows precis vid vattnet så det var underbart. Hängde mkt med några sköna Australiensare, Chris, Adam och John. Vi utmanade varandra i beerpong och dansade massor!
Utöver den utflykten så har vi hängt en kväll på en reggae bar i Hoi An, mötte upp Australiensarna igen också, var trevligt!
Hyrde en privat bil med chaufför som skulle köra oss från Hoi An till Nha Trang, en bilfärd som tog 10 timmar och höll på att ta död på oss. Vi var så himla nära att krocka så många gånger, och chauffören var helt jävla galen. Ingen av oss mådde så bra när vi tillslut kom fram haha fyy. Men vi överlevde!
Nha Trang visade sig vara turistparadiset för ryssar. Ryssar överallt! Folk som pratade med oss pratade på ryska, menyerna på restaurangerna var översatta till ryska och hostlet vi bodde på kryllade av partyryssar. Var vi verkligen i Vietnam? Haha. Vi hade väldigt tur med vädret och hängde mest på stranden. Jag brände sönder mig rätt så rejält första dagen så för mig blev det att ligga i skuggan resten av tiden. Åkte på en matförgiftning också. Haha det gick så bra för mig.. Sen tog vi nattbuss till vårt sista stopp Ho Chi Minh, där vi bara egentligen övernattade för att dagen efter ta flyget till Thailand.
Höjdpunkten på resan i Vietnam har absolut varit den tiden vi spenderade i Ha Long Bay! Det var nice!

PEKING 23 jan - 29 jan

Peking, I Love you!
Vi har verkligen haft det så himla roligt i huvudstaden. Trodde inte att det skulle bli så fantastiskt bra som det faktiskt blev! Även ifall personalen på hostlet hatade mig (dunno why) och vi började fighta i en taxi pga att han skulle scama oss, och att nästan allt i staden var stängt pga nyåret, så har vi älskat detta ställe. Och jag är faktiskt glad att det händer lite skit då och då, det är en del av resandet, det gör det mer äkta och intressant in a way! Sen att vi hängt med det bästa sällskapet under tiden i Peking gjorde ju inte saken värre direkt. Supernöjd!
Så första dagen i huvudstaden drog vi iväg på en hike till Kinesiska muren. Vandringen upp för berget tog ca 1 timma och min dåliga kondition höll på att ta död på mig haha blää. Bettan lockade mig med kakor och tillslut hade vi gått hela vägen upp till muren! Fortsatte att vandra men då på självaste muren. Så fantastiskt fin utsikt och häftigt att vara där! Sol fick vi också, så det var en himla härlig dag.
Dagen efter gick vi upp svintidigt för att gå till den Förbjudna Staden. Personalen på hostlet sa att vi skulle vara där minst en timma innan dom öppnade för att kunna ta oss in. Pfft, jo tjena. Det var inte mkt folk alls och sjukt kallt så där stod vi och frös till isbitar medan nån random kines hade något problem med oss och skällde ut oss. Inte helt ovanligt! Haha men tillslut öppnade dom portarna och vi hittade en restaurang där vi kunde tina upp. Vi mötte upp grabbarna från Chile (Lucas och Benjamin) som vi lärde känna i Chengdu och gick då runt på upptäcktsfärd tillsammans i den Förbjudna Staden. Det var supertrevligt men inget wow då kylan förstörde lite och inget blommade, men kul att ha varit där iaf!
Vi kände oss klara vid 1, 2 tiden och bestämde oss då för att ta en dagsdrink på en bar i närheten. Det slutade med att vi festade hela dagen och hela kvällen lång!
Sen har vi hängt med en norsk snubbe (Christian) från vårt hostel, och han har visat oss runt i staden och tipsat om bra matställen osv, det tackar vi för!
En annan dag drog jag och Ida iväg på en kinesisk opera. Det var... intressant. Fick lite skavsår i öronen dock haha.
Sen hade vi ju en av dom roligaste kvällarna på hela Kinaresan i Peking också. Den kvällen hängde vi med Christian och drog ut på en bar för att ta en drink (eller några), när den baren stängde drog vi till nästa och då stormade hans kompisar in och joinade oss, då blev det jävlart fart på stället! En random ryss hoppade in och skreksjöng deras nationalsång med sjuk pubertetsröst och han slutade fasen aldrig, vi beställde in 4 shotbrickor, masssoor med mat, och hade allsång! Personalen hatade oss, och jag förstår dom haha. Sen drog vi alla hem till Christians kompis och hade mer allsång, nötte svenska låtar men också Ylvis - mr. Toot, skålade lite till och sen däckade grabbarna. Jag och Ida var the last ones standing. Wohoo! Such vikings. Började traska hemåt, kom hem kring klockan 7 på morgonen, oops! Haha ja sjukt kul kväll iaf!
Nyår firade vi tillsammans med Lucas och Benjamin. Kvällen började inte jättebra eftersom vi fick spendera flera timmar till att hitta en taxi eller något för att ta oss till deras hostel, frös som fasen, det blev sent, fick inte tag på grabbarna osv. men tillslut löste det sig och dom sura minerna försvann. Då blev det fyrverkerier, drinkar, vin och skönt häng lagom till 12 slaget.
Dagen efter vi skålat in kinesiska nyåret drog jag, Ida, Bettan, Christian, Lucas och Benjamin till en restaurang för att käka Pekingduck, en väldigt känd typisk kinesisk rätt, och jag gillade det! Det var väldigt sött dock, men gott!

RSS 2.0