Day off

Fick en dag ledigt igår så att jag skulle kunna åka in med bilen på en verkstad och fixa med det. Åkte in, fick veta att chassit är alldeles för böjt så det går inget att göra. Finns inget hopp för Ivan. Skrota eller sälj delar från den var tipset vi fick. Jäkla skit... Ringde the department of transport för att kolla med dom om det ingår någon typ av försäkring vid registreringen av bilen som kan täcka en liten del, men det gjorde det icket. Jomen det går bra nu. Blä. 

Resten av dagen var dock superbra, så tack och bock för det! Min italienska vän Andrea var också ledig så vi drog iväg och käkade sushi, sen åkte vi till en vingård och hade vinprovning, köpte med oss en flarra rosé, tog drive in på Donken och sen åkte vi upp till en utkiksplats där man ser ut över hela Stanthorpe, satte igång chill musik och hade en liten picknick där till solnedgången. Supernice! Det behövdes verkligen.

Krocken

Usch mår dåligt bara jag tänker på det. Ivaaaaaan.. Ja som ni alla säkert redan förstått och vet om så var vi med om en bilolycka den helgen vi skulle köra hem från Ballina. Vi skulle alla köra efter varandra men killarna är ju sämst så dom körde fel haha så vi körde på och så skulle vi mötas upp längre fram ist. Jag har aldrig någonsin tagit mig en tupplur då jag och Ida roadtripat eftersom jag vill kunna vara med och hålla utkik efter kängurusar och kolla kartan, men denna gång så bestämde vi att jag kunde ta en liten tupplur så att jag kunde vara pigg och alert sen då mörkret föll och då hjälpa till att hålla utkik efter vilt. 

Jag vaknade av att Ida panikbromsade, jag såg en stoppskylt och en korsning och en fläskig Toyota Land Rover som kom körandes, sen gick det snabbt, BAM! Tvärstopp. Vi hade kört rakt in i Land Rovern i hög fart och smällen var inte nådig. Chockad. Fattade vad som hänt men ville bara försvinna och få allt ogjort. Vilken mardröm. Smällen hade hörts hela vägen till polisstationen så polisen var snabbt på plats. Ägarna i den andra bilen var fly förbannade, förståeligt, och förmodligen var dom rädd och chockade dom med. Vi hade nästan vält deras bil. Polisen skulle skoja lite och sa att det var imponerande att vi nästan vält en sån stor och redig bil, men det var inte kul. Inget var kul. Vi grät och var helt förstörda. Stoppskylten syntes så tydligt men ändå hade hon missat den. Vi hade krockat, rejält, och jag hade inte någon försäkring på bilen. Ingen i den andra bilen blev skadade (tack ock lov), jag fick mest bara blåmärken och bulor på smalbenet medans Ida fick ont i knäna och ryggen. Vi alla klarade oss hyfsat oskadda ändå, något positivt i kaoset. Polisen var faktiskt helt underbara. Dom skötte det hela så himla bra och var så lugna och snälla med oss. Dom förklarade att vi inte var i knipa på något vis, att dom inte skulle utreda detta något närmare och att vi inte ens skulle få någon böter för att inte ha stannat vid stopplikt. Dom erbjöd oss att komma in till stationen och värma oss medans vi väntade på våra vänner som jag ringt i panik och förklarat situationen för. Dom kom direkt. Älskade vänner. Dom var så himla oroliga och bamsekramen jag fick fick mig att brista igen. Hur hade vi klarat oss genom detta utan dessa människor? Så hjälpsamma och omtänksamma. Hjälpte oss otroligt. Jag är så tacksam. 

Jag är även sjukt tacksam över att vi hade roo baren, utan den hade det gått ganska så mkt mer illa. Nu är bara frågan hur och om Ivan går fixa, hur dyrt det kommer bli och hur jävla dyrt det kommer bli att reparera Land Rovern... jävla skit. Vart skulle vi nu bo ens? Ta oss till och från jobbet? Där kom vännerna in och räddade situationen igen. Vi fick flytta in i deras share house, och skjutsar oss till och från jobbet varje dag. Tacksam.

Thulimbah / Byron Bay / Ballina

Dessa människor. Kärlek säger jag bara. Så lycklig över att ha hittat ett sånt underbart gäng! Vi har också turen att några är italienska kockar så det blir ofta gudomligt god italiensk mat, namnam. Vi bestämde oss för att hela huset plus jag, Ida och några till skulle dra iväg till Byron Bay över helgen (förra helgen), för en av killarna känner några som har ett hus där så vi skulle få bo där då under helgen. Eller egentligen var det i Ballina, men det är väldigt nära Byron. So off we went! Flera bilar och en färd som skulle ta 3h 40min, men ist tog ca 8h hahah.. En av bilarna la av längs vägen och grabbarna körde flera mil åt fel håll.. bra jobbat! Så jag och Ida tog över som kartläsare och då blev det tillslut rätt haha. Jättefint var det och huset låg ca 100 meter från stranden, underbart! Vi drog igång och festade ganska direkt eftersom vi kom fram så sent, och så drog vi ut i Byron Bay, dansade loss och minglade. Det var en mycket kul kväll! Dagen efter spenderades på stranden, såå skönt. Vågorna var riktigt höga så en av killarna tog surfbrädan och gav sig ut i vågorna, kul att se lite surfing när man lapar sol på beachen! Riktigt härligt.

Bilfärden tillbaka till Stanthorpe blev dock inte riktigt som det var tänkt.. bilkrock. Mer om det i ett annat inlägg.

Men helgen i Ballina/Byron Bay var underbar! Kul att åka iväg och se/göra något annat. 

Denna helg blev det inte att åka iväg nånstans alls, utan vi spenderade den med grabbarna i huset och pratade mest och drack, vilket var så himla trevligt, as always!

RSS 2.0