Lilla julafton!

Igår var en bra dag!

Fick se ultraljudsbilden och veta att Robin och Sandras bebis var frisk och kry, och på riktig! Haha ja det känns sjukt overkligt men det ligger verkligen en liten spillevink där inne, såå kul! Imma faster to be!

Sen fick vi också veta att våra paket från Sverige kommit fram, äntligen! Så vi jobbade på som några dårar bara för att hinna med 6st bins tillsammans för att kunna sluta tidigare med gott samvete och då gå och hämta ut paketen! Vi har ju ingen bil så det skulle bli en promenad på ca 2 timmar enkelväg och försöka ta oss dit innan posten stänger. Tur för oss så är folk så himla vänliga här så vi blev upplockade längs vägen både ditvägen och hemvägen så vi kom fram i god tid! Så himla gulliga folk är alltså. Lyckan var total då vi äntligen öppnade paketen och tog del av det goda som fanns där i. Såå glad!!

Fan spindlar överallt

Ledig dag idag! Och den har än så länge bjudit på massor med spindlar i och omkring huset. Den som sitter på fönstret i tvättstugan är en Huntsman, inte farlig men ganska äcklig. Den äter tydligen kackerlackor så det är på ett sätt bra att den finns här. Den har vi sett mycket av, har till och med haft den på mig då vi plockat äpplen, det var gross, hoppa gör den också, men skönt att den är ofarlig iaf!

Däremot är den svarta Funnel Web spindeln ganska så mkt allvarligare. Den hittade Ida i sin sko i morse! Men dödade den och i smällen flög två ben av så därför den ser ut som den gör på bilden haha blä. En av världens farligaste och dödligaste spindlar. Den dödar alltså en människa på mellan 15 min till 3 dagar. Det var ganska scary. Sjuuuuukt tur att hon skakade ur skorna iaf! Det blir det att göra för oss allihopa hädanefter. Fyy. Coolt att ha sett en för dom är väldigt sällsynta men samtidigt inte så coolt. Kan inte skörden vara slut nu så vi kan lämna farmen?! Haha.. blä.

Huntsman spider ^
Funnel web spider ^

Snart klara med plockningen!

Nu har vi vart här på farmen i en månad! Plockningen håller i sig en till två veckor till och efter det är det dags för pruning (klippa grenar). Men vi fick veta idag att pruningen inte börjar förrän alla löv lossnat från träden så det lär ta ca 2 veckor för det att hända och under den tiden kommer vi sitta här utan jobb.. suger. Därför funderar vi på att eventuellt försöka ta oss in till skjulet där man jobbar med att kolla äpplena, och andra alternativet är att hitta en annan farm. Jag hoppas på en vingård! Plocka vindruvor! Hade vart mysigt. Annars så tjänar man rätt bra där inne i skjulet, dock blir man behandlad som skräp, men kanske går att stå ut ett litet tag iaf! Vi får helt enkelt se vad som händer och vart vi hamnar!

Promme

Flydde kackelhuset igår. Har blivit 11st tjejer som bor här nu och det kacklas på heeela tiden, trött i huvudet! Så då tog jag med mig kameran och drog ut på en promenix med me, myself and I. Det var en skön promenad, solen och små lätta moln avlöste varandra så det var nice. Jag gick till den inte så blygsamma vingården Castle Glen, gick in i slottet eller borgen eller vad man ska kalla det och köpte två vinflarror. Gick vidare och såg en känguru sticka upp huvudet i höggräset, skulle ta en bild på den och hann knäppa en på långt håll innan den skuttade iväg. Såg en till på tillbakavägen som jag stod och pratade med ett bra tag, sen skuttade den iväg också. Knäppte lite bilder på vägarna här omkring, någon äng osv. Gick sedan in på en liten grusväg, såg känguruspår, men ingen känguru. Hade inte trott att jag skulle se någon skuttis alls under prommen faktiskt eftersom dom är mest aktiva på natten, gryningen och skymningen, så det var en riktigt kul surprise! Blev en lyckad promenad och egentid.

Scuse scuse

Okej såå hemskt som det lät i mitt förra inlägg är det faktiskt inte här. Jag hade en riktigt dålig (läs klantig) dag. Men man blir sjukt rastlös och sjukt less av att vara här.. Riktigt nice dock att man får ta del av äkta australienskt lantliv, djurliv och upplevelsen att få jobba ute på fältet. Vi har vart här i en månad nu och hunnit se massor av kängurusar skutta förbi, utanför vårt hus, på ängen, bland äppelträden, över vägen osvosv. Sett giftiga spindlar, giftiga ormar, skorpioner, grodor, sjukt konstiga lurviga larver osv. Jäättefina vilda papegojor överallt i färgerna röd, blå och grön. Sjungande Kookaburra fåglar. Vi har också sett väldigt många rävar och en sprang till och med in till våran rad där vi plockade, supersöt!
Det är rätt häftigt att komma så nära allt det vilda, att få vara del av naturen.
Det är dessutom rätt bra att jobba med lite skitgöra för då lär vi uppskatta resten av resan mkt mer. Allt är en erfarenhet!

I'm going crazy, livin this waay

Denna dag är jag fucking positiv.

Idag ramlade jag av stegen med pungen full av äpplen, bra jobbat! Och ett tag senare så föll det ett äpple rakt i huvudet på mig, skönt, höll på att bita sönder en tand i den smällen, fint. Körde in fingret i en avbruten kvist, nice. Dränkte fötterna i snuskvattnet där alla ruttna äpplen hamnar, mys. Ryggen tar död på mig och vi är så rastlööösaaaa! Är så less denna skithåla nuuu! Less jobbet, less att känna sig instängd fast vi är ute i det fria, less att slita sönder kroppen för skitpengar, less att det är sämst teckning, less att måsta höra av sig till arbetsledarna så fort man ska lämna huset, less på att folk får sparken hit och dit, less på att närmsta "stad" ligger 2 mil bort, less på allt! Vill bara fly fältet och börja äventyra och upptäcka igen! Leva livet! Jag vill se något nytt! Bajs Thulimbah.

Vi har startat med nedräkning iaf, ca en månad kvar då! Håååll uuut!

W.O.R.D

Mitt motto:

Ledig dag, fotodag!

Ledig dag i söndags och det var en riktigt fin dag! Solen sken, inte ett moln på himlen, varmt och skönt! Så jag och Ida blev lite fotosugna, traskade bort till stället vi plockar äpplen på och körde en liten photoshoot! Vi tänkte det skulle se vackert ut med bar överkropp och fotot taget bakifrån, som ganska naturligt, vi provade med att täcka med hår fram, lekte med äpplena och provade lite olika ställen på farmen för att få lite olika ljus i bilderna. Och ja dom kanske ser lite nakna ut men jag visar inget man inte ska visa. Kul hade vi iaf haha!

Detta var alltså dagen innan vi fick veta av vår annars så sura arbetsledare att dom har övervakningskameror på hela området. Ooops.. Numera skiner han alltid upp med ett stort leende varje gång han ser oss hahah snuskgubbe!

Pink Lady

Är nu klara med Granny Smith och har övergått till att plocka Pink Lady. Det är inte bara det att binsen är större och att vi måste vara jätteförsiktiga med äpplena, nej vi får också mindre betalt. Bajs. 40 au dollar per bin nu och så gör vi inte lika många per dag pga att man måste plocka så försiktigt. Suger. Menmen, så är det!

Nåväl, kul med lite variation iaf! Röda äpplen ist för gröna äpplen. Yep, stor förändring på arbetet! Haha. Men vi kör på! Snart är ändå all äppelplockning klar, och då är det pruning som gäller!

Och ja just det, har inte nämnt förut att farmen vi är på heter I. & L. Rizzato and sons. Storjävla farm. Men det är bra, då finns det mkt att göra, alltså mer jobb åt oss!

Farmeeen

Nuu har vi bytt boende! Ville egentligen stanna kvar i vår lilla stuga men blev förflyttade till ett större hus pga att ett killgäng skulle flytta in i lillstugan. 

Vi var lite skeptiska först till förändringen men så fort vi satte foten i det nya huset så kände jag att det var så himla rätt! Sen att alla tjejer som bor här är så snälla, roliga och välkomnande gjorde ju saken bara bättre! I detta hus är det också varmt, så vi får sova hela nätterna utan att frysa, niice! Det enda minuset är att det springer runt små skorpioner lite då och då här inne.. men det är ändå bra på ett sätt att dom är här för dom äter tydligen termiter och sånt skit, så dom kan få bo med oss. Sen tar det nu ca 1 timma att gå till jobbet, och lika lång tid att gå hem från jobbet, obviously. Menmen, det är bra med motion! Det kan vi behöva haha. Utöver det så är det perfekt! 

I lördags efter arbetspasset var det dags för lite festligheter i vårt nya hus, så slängde på mig lite smink (vilket känns som att det var en evighet sen sist), bytte om till något annat är arbetskläder och korkade upp vinet! Sen fick vi besök av folk från ett av de andra husen också, jättetrevliga! Så där att vi och tjattrade på.

Senare på kvällen drog vi in till Stanthorpe för att gå ut på den enda baren som finns där, Central heter det placet och det var som ett gammalt skoldisco.. Jag var inte imponerad haha. Nej förfesten var mycket roligare!

Utöver det så har vi jobbat och jobbat och jobbat, fightats med krypen men också fått turen att se massor med kängurusar!! En morgon då vi tog traktorn till vårt plockställe så hoppade det runt en hel bunt med kängurusar på ängen bredvid, såå mysigt! Det var en bra morgon! Och en annan dag såg vi tre stycken som stod mellan några äppelträd, pallade säkert några äpplen, tjuuuvar! Men det kan dom gärna få göra. Dom kan få hjälpa till och plocka några tillsammans med mig, det hade jag inte haft något emot! Hehe sötisar! Hann inte med att få någon bild på dom dock..

RSS 2.0