HONG KONG 4 jan - 9 jan

Wohoo hur bra var inte Hong Kong!
Vädret har varit kanon hela tiden, vi har haft en himla flyt med allt (förutom att välja bra matställen.. haha) och vi har hunnit med så mycket utan att behövt stressa en enda gång. Sköönt!
De två första dagarna gick vi och kikade oss runt lite. Promenerade bland annat till Hong Kong Park, kollade lite butiker, och på nått konstigt vänster lyckades vi få med oss en väldigt speciell local som skulle med vart vi än gick haha. Först var det bara lite kul, en privat liten guide liksom, men sen blev hon jobbig, och sen väldigt obehaglig. Då var det dags att skaka av oss "Anny" som hon utgav sig att vara. Vilket inte var det lättaste, men tillslut så haha!
Vi drog också till Victoria Peak som förövrigt hade en fantastisk utsikt över nästan hela Hong Kong! Waaw! Och night market där vi fyndade lite grejer. Sen har vi också dragit till Lantau ön och sett Tian Tan big Buddha och allt annat som den lilla byn på ön hade att erbjuda. Detta var höjdpunkten på resan! Så mäktigt, så vackert, så häftigt och så underbart! Blown away!
Dom här två sista dagarna lyxade vi till det lite väl mkt för att vara backpackers men vad tusan! Så värt! Vi åkte upp till högsta våningen i skyskrapan The Upper House som var väldigt fancy pancy och avnjöt en high tea. Hade turen att få det bästa bordet dom hade pga av en avbokning, huur tur?! Och på kvällen åkte vi upp i en annan skyskrapa och tog oss några drinkar på skybaren Eyebar. Utsikten på båda dom ställena var awesooome!
Fortsatte att förtära alkohol på rummet och spelade kort, haha hade sjukt kul, och sen avrundade vi med nattamat på Donken!
Vi har skrattat oss till tårar, upplevt, upptäckt, njutit och bara mått. Hur nice som helst. Mycket bra start på denna resa!

Några citat:
•"Sträck fram handen så han får lukta."
-Bettan då ett barn är på väg mot Ida och hon tycker att han "attackerar".
•"Åååh titta där!!!" *amazed*
-Bettan som tror hon ser en stor papegoja.. men det visar sig vara en Kines.
•"Låt oss prröva!" (Mulle Meck imitation)
-Evelinas förslag till allt som vi andra även hakat på.
•"Jag vill ha en chilicheese!" -Evelina. "Jag vill ha en cheese!" -Ida. "Jahaa! Du vill bara ha osten??" -Evelina.
-Då vi är på Donken och Ida ska försöka beställa en cheeseburgare.

Sista bilden är mina shoppingfynd so far=)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0