Roadtrip till Alice Springs!

Att ta oss från Darwin till Alice Springs tog oss 5 dagar. Vi gjorde massor med stopp längs vägen för att utforska nationalparker, vandra, bada osv. Det var kuul! Såå mycket fint, häftigt och nytt vi fick se och uppleva! Vi utforskade tillexempel Litchfield National Park, vilket var jättefint med alla vattenfall, creeks, termitbon och trekkingleder. Vi såg massor med örnar och fladdermöss men också vildsvin. Vildsvinen är egentligen en historia för sig haha, det var alltså en mamma med sina ungar som vi sprang på under vår trekking och vi tyckte det var så ballt så vi började fota och smyga oss lite närmare men vad vi inte visste var att den egentliga mamman lurade i buskarna och rätt som det var tog hon sats och attackerade oss! Fyyy! Så vi kutade fort som fan och skrek så högt så jag tror dom blev halvt ihjälskrämda dom med och försvann. Haha usch vad rädd jag blev, sjukt läskigt.

Vi gjorde också ett stopp i Mataranka för att utforska Elsey National Park. Också jättefint, vandrade lite, badade i en varm källa eller Thermal pool som det kallas, sjukt skönt! Höll utkik efter sötvattenskrokodiler men vi såg inga.

Sen gjorde vi vårt sista stopp innan Alice Springs i Aileron där vi vandrade upp för en liten kulle med en gigantisk aboriginal man på toppen, kallas för the Anmatjere Man. Varför han står där vet jag inte riktigt men det var lite småballt ändå!

Darwin!

Ja men denna lilla hillbillystad (som är Northern Territorys huvudstad) var väl kanske inte riktigt våran cup of tea om man säger så. Kändes nästan som att man var tillbaka i Indien då det i princip bara var män överallt och vart man än gick så ropades och skreks det efter en. Kunde nästan tro att dom aldrig sett brudar förut. Serviceminded verkar folk i Darwin inte heller lärt sig att vara, och mentaliteten kändes väldigt låg, kvinnosynen väldigt gammaldags. Men det finns väl en charm i det också I guess.

De saker vi gjorde i Darwin var:

-Campa på FreeSpirit Resort några dagar, vilket var riktigt nice och våra snälla grannar bjöd oss på egenfångad fisk som dom panerat i öl osv. Sååå gott! Hängde vid poolen och jobbade på vår solbränna gjorde vi också.

-Provade på utelivet. Big mistake. Kände oss väldigt trängda och folk slet i en hit och dit, hade ingen respekt alls. Och som sagt, kändes som att dom aldrig sett brudar förut. Nej det var inte så trevligt.

-Nightmarket och solnedgång på stranden. Det var supermysigt! På marknaden hade dom hur fina saker som helst, riktigt god mat och häftiga performances som bland annat Cowboy-pisk-show, Didgeridoo (vilket är ett aboriginal instrument), och massa annat häftigt! Solnedgången på stranden var helt magisk.

-Crocosaurus Cove. Anledningen till att vi var där. Och det var så kul! Vi blev alltså nedsänkta i en glastank/bur med en gigantisk krokodil. Cage of death kallas det och ja jo jag kan väl förstå varför haha. Wendell the croc attackerade buren några gånger och det small till ordentligt, scary! Riktigt kul och udda upplevelse!

Men vi var inte alls ledsna över att lämna staden haha, det kändes mer som en befrielse. Då har man provat det också och några fina minnen tar vi med oss!

Hello Northern Territory

Här kommer lite bilder från bilresan vi gjorde från Cairns och enda vägen upp till Darwin, vilket tog 5 dagar. But we made it! Ivan the van skötte sig exemplariskt!

Cairns!

En vecka ungefär blev spenderat uppe i Cairns och det har varit helt underbart! Vi har gjort massor med grejer och träffat massor med härligt folk! Det första vi gjorde var att möta upp Benjamin från Chile som vi lärde känna i Kina, såå kul att ses igen! Tog in på samma hostel som honom och det stället var kanon, riktigt bra stämning och skönt folk!

En dag hände något ganska sjukt, jag och Ida hade lagat middag och gick ner till allrummet för att äta, såg ett bord vi kunde slå oss ner vid och där satt två grabbar. Vi hälsade och sen såg jag att ena killen var så sjukt lik någon vi hängde med en kväll i Thailand så jag sa det till Ida. Då frågade hon honom om han heter George och det gjorde han, sen började det gå upp för honom också vilka vi var och haha shit vad världen är liten! Så där satt vi, flera månader senare, vid samma bord i ett helt annat land! Vi hade inte hållit någon kontakt alls med honom eller lagt till på fb eller nånting, haha så sjukt! Hans resekompis var den andra snubben som satt vid bordet, Luca, och han visade sig vara en riktigt trevlig prick han också! Så dom grabbarna hängde vi med en stor del av tiden vi spenderade i Cairns! Och så klart med Benjamin också! Vi har chillat mycket vid lagoonen, spelat mycket kortspel och njutit av solen och av livet haha!

Utöver det så har vi gått på night markets, åkt på en rainforest and waterfall tour, matat wallabies, kängurus och hållit i en koala, snorklat i stora barriärrevet, shoppat loss i den svenska butiken, haft gruppmiddag på hostlet, sett tusentals fladdermöss, åkt till en Aboriginal marknad, hängt på Ellis beach, druckit mycket goon och umgåtts med riktigt nice folk! Nej jag är så nöjd över tiden vi spenderat i Cairns, det har verkligen varit kanon!

RSS 2.0