Roadtrip till Melbourne!

Bilfärden från Adelaide till Melbourne har minst sagt varit händelserik, på både gott och ont. En stor grej som hände var då vi just kört ut från Cape Jervis, då såg vi (som så många gånger förut) en död känguru längs vägkanten. Vi stannade bilen och Ida gick ut för att kolla den döda känguruns pung utifall det eventuellt fanns en överlevande bebis där inne. Vilket det fanns! Så hon, modigt nog, öppnade pungen och drog ut den lilla bebisen som var så liten, rädd och skör. Virade in honom i en tröja och sen hoppade vi alla in i bilen och började ringa runt till veterinärer, care takers osv. Hittade en kvinna som tar hand om överlevande kängurusar och kunde köra dit för att lämna av det lilla livet. På vägen dit höll jag i honom, försökte hålla honom varm och lugn och blev helt plötsligt väldigt känslosam. Var det moderskänslor jag kände? Väldigt speciellt var det iaf! Vi döpte honom till Skrutterutten och kommer bli uppdaterade på hur det går för honom i framtiden. Håller tummar och tår på att han klarar sig fint!

Körde över gränsen till Victoria, och vi har infört en grej att vid varje gräns vi korsar ska vi ta en bild med Ivan och skylten. Vilket vi gjorde även den gång, men skylten såg så tragisk ut och vädret var så tragiskt så det blev en rätt tragisk bild haha. Värt ett försök iaf! Kul grej annars tycker jag.

Vi körde Great Ocean Road, vilket var såå vackert men pga en massa tjafs, bråk och drama mellan oss 3 så slutade det med att vår vän blev utkastad och vi körde honom hela vägen till Melbourne där han fick hitta någon annanstans att bo. Jag och Ida körde sedan tillbaka och fullgjorde Great Ocean Road. Väldigt synd att vädret var sämst.. men det var såå fin väg att köra och vi njöt i fulla drag!

Adelaide!

Då vi efter en lång bilfärd och flera nätter utan sömn tillslut kom fram till Adelaide så var det första jag gjorde att ringa Anticimex! Nu fick det vara nog med dessa jävla gnagare, bort med dom bara! Så Anticimex kom till undsättning och hjälpte till med fällor och allt möjligt, så himla skönt! Då kunde vi äntligen börja slappna av igen, vilken lättnad!

Dagen efter vi anlänt pimpade vi upp Ivan the van inför vår väns ankomst. Han hade ganska nyligen fyllt år så vi ville göra något litet extra för honom. Det blev lyckat med skumpa, presenter, tilltugg, "ballonger", passande musik och en tårögd grabb. Självklart skulle han bli firad som den princess han är haha. 

Tyvärr bestod vår tid i Adelaide mest utav regn och rusk så det var svårt att hitta på något kul att sysselsätta sig med om dagarna. En dag drog vi iaf till en äventyrshall som kallas Latitude, där man hoppar på stora trampoliner/studsmattor, klättrar klättervägg, osvosv. Jättekul! Jag kunde fortfarande göra mina handvolter, vanliga volter och huvudstående, yey!

Jag och Dom drog iväg till Barossa Valley några dagar för att besöka vingårdar och provsmaka en massa goda viner! Började med Penfolds, sen Jacob's Creek, och till sist Kellermeister. Jacob's Creek var min favorit, men godaste vinet av alla hade ändå Kellermeister med sitt röda Shivaz Wild Witch, mums!

Utöver det så har vi gått några rundor på stan, shoppat lite småsaker, hängt på caféer och hoppats på att skitvädret någon gång skulle vända haha.

Hello South Australia!

Gick ganska fort att köra från Uluru ner till Adelaide. 3 dagar tog vi oss ner på och under den bilfärden såg vi maaassor av Wedge-tailed eagles, vilket är Australiens största och mäktigaste örn, sjukt ballt! Slet sönder en känguru längs vägen, vilket var lite hemskt att se men ballt på samma gång, inga små örnar inte! Svåra att fånga på bild, speciellt när man kör på en motorväg men fick några halvdåliga bilder på några av dom. 

Vi stannade några gånger längs vägen men då för att kolla döda kängurusar om dom hade en bebis i pungen som fortfarande var vid liv. Väldigt vanligt att mamman dör i kraschen men bebisen överlever och ligger kvar i pungen, men nix hittade ingen, ska fortsätta leta dock och hittar vi en så ska vi ta hand om det lilla livet!

Korsade gränsen Northern Territory till South Australia och NT har varit väldigt annorlunda och häftigt, cool natur och spännande att se en annan del av landet, men det kändes ändå som en lättnad att lämna och köra in till SA. Hej civilisationen! Som jag har saknat dig!

RSS 2.0