Jobbet so far

Hahah okej, så det går så dåligt som det bara kan gå på jobbet... jäkla skit! Blir bara fel och så går det för långsamt. Bläää. Kan iaf köra min Hydralada, så det är väl det enda som är positivt haha. Hoppas dom sätter mig på att plantera träd eller nått ist, skjulet hade vart det ultimata. Menmen, vi får se hur det går! 

Här står iaf Ida och klipper och är duktig! Och träden är sjukt fina nu med alla blommor.

Första dagen på jobbet.

Nu är första arbetsdagen avklarad! Hade först upplärning ca en timma med maskinen vi kör eftersom vi numera är cherry pruners, vilket betyder att vi klipper grenarna som är högst upp i träden. Vi kör alltså runt i en hydralada som kan hissa upp oss och sänka ner oss och åka hit å dit, det är lite kul ändå! Och som jag förstått det så får vi nu timlön ist för provision, så det känns bra. Ska sneeka lite bilder sen nån dag så ni får se hur det ser ut.

Klipphäng, bio och drink!

Igår hängde jag och Ida med våra nyfunna vänner från campingen. Vi bilade till ett badställe där man måste klättra på klipporna för komma fram och sedan kan man hoppa från klipporna och ner i plurret! Var riktigt nice med massor av olika klippsjöar man kunde svalka sig i. Vi var dock lite oroliga över ormar eftersom man inte såg vad som fanns i vattnet.. men vi klarade oss fint! Det var jättenice!

På kvällen tog vi bilen och körde till Warwick för att se på bio. Det blev IT och den var helt okej bra, vissa bitar var riktigt creepy så det blev att spela Disneylåtar på vägen tillbaka till campingen haha.

Lördagen hängde vi också med våra nya vänner på dagen. Senare på kvällen drog jag och Ida ut själva för att ta en drink på cocktailbaren Viscosity eftersom Ida just fyllt år!

Tillbaka till farmen!

Dags att börja jobba igen! Ringde till äppelfarmen vi jobbade på tidigare och kollade om dom hade nå jobb åt oss. Det hade dom! Och ville jättegärna att vi skulle komma tillbaka. So off we went! Kom fram till Thulimbah i fredags och tog in på en camping, Happy Apple resort, och här har vi tänkt bo under tiden vi ska jobba. Sparar in massor med pengar bara av att inte bo i något av farmhusen, så det är nice. Time to earn some moneeeeh!

Melbourne!

Tiden i Melbourne blev väl inte riktigt som det var tänkt haha. Var så svårt att hitta bra campingar som också hade okej avstånd till centrum, men då huxflux fick Ida ett meddelande av en snubbe som åkt med samma buss som oss i NZ förra året (ingen av oss hade pratat med honom sen NZ), men han erbjöd sig att vi fick bo i hans hus, jättesnällt! Så vi körde dit och det var perfekt med gångavstånd in till stan och Ikea låg supernära osv. 

Men... varje morgon hade han planerat upp dagen för oss. Det var det ena efter det andra och han hade väl någon idé att vi skulle umgås varje dag. Jag vet att han bara menade väl och ville ha lite sällskap, men allt jag ville var faktiskt att åka in till stan och upptäcka/njuta av Melbourne själv eller tillsammans med Ida. Vi ville kunna styra vår tid i Melbourne själva och göra saker vi kände för att göra utan att ha dåligt samvete för det. Så det blev ganska jobbigt. Vi gick dock ut med honom en kväll och hälsade på hans kompis Matt som bor i Melbournes högsta skyskrapa. Lägenheten var inte fy skam med utsikt över hela staden och fönsterna täckte hela väggarna. Wow! Så där drack vi lite vin, surrade om allt möjligt och bara hade det nice! Matt var hur trevlig som helst och det var riktigt kul faktiskt. Resten av kvällen blev en flopp kan man väl säga haha då han vi bodde hos skulle ta oss till alla olika barer/nattklubbar som fanns för att festa loss och varken jag eller Ida var på partyhumör, vilket vi också berättat för honom. Ville bara sova som den tantalur man är haha, men det fick vi inte göra.

Låter kanske otacksam men det var helt enkelt inte kul att bo där. Och ja, både jag och Ida försökte faktiskt, men nej, det var inte kul.

Utöver det så har vi bland annat shoppat, unnat oss gomiddag och vin, hängt på biblioteket, caféer, Ikea, filmkväll i Ivan med chirre och svensk dirre, mums!

Har inte tagit några bilder alls denna gång, förutom dom med änglavingarna då, men inga på staden eller nånting sånt. Me so very sorry, ska bättra mig, lovar.

Och hey!! Fick veta att Skrutterutten är stabil och mår bra! Tjihoo! Vår lilla bebis kommer klara sig fint!

Roadtrip till Melbourne!

Bilfärden från Adelaide till Melbourne har minst sagt varit händelserik, på både gott och ont. En stor grej som hände var då vi just kört ut från Cape Jervis, då såg vi (som så många gånger förut) en död känguru längs vägkanten. Vi stannade bilen och Ida gick ut för att kolla den döda känguruns pung utifall det eventuellt fanns en överlevande bebis där inne. Vilket det fanns! Så hon, modigt nog, öppnade pungen och drog ut den lilla bebisen som var så liten, rädd och skör. Virade in honom i en tröja och sen hoppade vi alla in i bilen och började ringa runt till veterinärer, care takers osv. Hittade en kvinna som tar hand om överlevande kängurusar och kunde köra dit för att lämna av det lilla livet. På vägen dit höll jag i honom, försökte hålla honom varm och lugn och blev helt plötsligt väldigt känslosam. Var det moderskänslor jag kände? Väldigt speciellt var det iaf! Vi döpte honom till Skrutterutten och kommer bli uppdaterade på hur det går för honom i framtiden. Håller tummar och tår på att han klarar sig fint!

Körde över gränsen till Victoria, och vi har infört en grej att vid varje gräns vi korsar ska vi ta en bild med Ivan och skylten. Vilket vi gjorde även den gång, men skylten såg så tragisk ut och vädret var så tragiskt så det blev en rätt tragisk bild haha. Värt ett försök iaf! Kul grej annars tycker jag.

Vi körde Great Ocean Road, vilket var såå vackert men pga en massa tjafs, bråk och drama mellan oss 3 så slutade det med att vår vän blev utkastad och vi körde honom hela vägen till Melbourne där han fick hitta någon annanstans att bo. Jag och Ida körde sedan tillbaka och fullgjorde Great Ocean Road. Väldigt synd att vädret var sämst.. men det var såå fin väg att köra och vi njöt i fulla drag!

Adelaide!

Då vi efter en lång bilfärd och flera nätter utan sömn tillslut kom fram till Adelaide så var det första jag gjorde att ringa Anticimex! Nu fick det vara nog med dessa jävla gnagare, bort med dom bara! Så Anticimex kom till undsättning och hjälpte till med fällor och allt möjligt, så himla skönt! Då kunde vi äntligen börja slappna av igen, vilken lättnad!

Dagen efter vi anlänt pimpade vi upp Ivan the van inför vår väns ankomst. Han hade ganska nyligen fyllt år så vi ville göra något litet extra för honom. Det blev lyckat med skumpa, presenter, tilltugg, "ballonger", passande musik och en tårögd grabb. Självklart skulle han bli firad som den princess han är haha. 

Tyvärr bestod vår tid i Adelaide mest utav regn och rusk så det var svårt att hitta på något kul att sysselsätta sig med om dagarna. En dag drog vi iaf till en äventyrshall som kallas Latitude, där man hoppar på stora trampoliner/studsmattor, klättrar klättervägg, osvosv. Jättekul! Jag kunde fortfarande göra mina handvolter, vanliga volter och huvudstående, yey!

Jag och Dom drog iväg till Barossa Valley några dagar för att besöka vingårdar och provsmaka en massa goda viner! Började med Penfolds, sen Jacob's Creek, och till sist Kellermeister. Jacob's Creek var min favorit, men godaste vinet av alla hade ändå Kellermeister med sitt röda Shivaz Wild Witch, mums!

Utöver det så har vi gått några rundor på stan, shoppat lite småsaker, hängt på caféer och hoppats på att skitvädret någon gång skulle vända haha.

Hello South Australia!

Gick ganska fort att köra från Uluru ner till Adelaide. 3 dagar tog vi oss ner på och under den bilfärden såg vi maaassor av Wedge-tailed eagles, vilket är Australiens största och mäktigaste örn, sjukt ballt! Slet sönder en känguru längs vägen, vilket var lite hemskt att se men ballt på samma gång, inga små örnar inte! Svåra att fånga på bild, speciellt när man kör på en motorväg men fick några halvdåliga bilder på några av dom. 

Vi stannade några gånger längs vägen men då för att kolla döda kängurusar om dom hade en bebis i pungen som fortfarande var vid liv. Väldigt vanligt att mamman dör i kraschen men bebisen överlever och ligger kvar i pungen, men nix hittade ingen, ska fortsätta leta dock och hittar vi en så ska vi ta hand om det lilla livet!

Korsade gränsen Northern Territory till South Australia och NT har varit väldigt annorlunda och häftigt, cool natur och spännande att se en annan del av landet, men det kändes ändå som en lättnad att lämna och köra in till SA. Hej civilisationen! Som jag har saknat dig!

RSS 2.0