Trolltunga Fail

Sista veckan på min semester skulle jag och Emelie bila genom Sverige, genom Oslo och ut till Odda där vi bokat hotell och skulle sedan göra vandringen Trolltunga. Blev det så? Haha njaa, inte riktigt.
Början på vår roadtrip var riktigt nice, vi var supertaggade och både vädret och tiden var på vår sida, vi skulle hinna fram så vi kunde vandra dagen efter och ha superfint väder under vandringen. Vi såg många fina byggnader längs vägen, mest kyrkor och så en stor moské också! Allt kändes såå bra, snart snart skulle vi få göra vandringen och vi hade bokat med cykling, klättring och vandring, iih så spännande! GPSen var på och visade oss vägen till Trolltunga Hotel!
Vad vi inte visste då var att GPSen visade fel väg. Vilket vi dock märkte när vi aldrig kom fram och mitt i natten körde på ensliga vägar mitt ute i ingenstans och tillslut skulle svänga av till en grusväg. Jag tänkte att om GPSen säger det så är det väl så, så där körde vi på grusvägen länge innan Emelie tillslut säger "Är det där moln?!" och vi inser att vi är uppe på bergstopparna och kör uppe bland molnen.... Panik. Vi hade kört i ungefär 4 timmar på ensliga vägen och grusvägen, mitt i natten, fel väg, ingen mottagning, ingen som visste vart vi var. Vi började dessutom oroa oss för bensinen, stenras, och om vägkanten skulle vara mjuk längst ut när vi försökte vända bilen på den smala grusvägen. Vem skulle kunna hitta oss om nått skulle hända? Nej just det, ingen. 
Tillslut fick vi oss därifrån, skakiga och ganska uppskrämda. Skönt att ha kört bort från den vägen iaf. Resten av natten övernattade vi i bilen.
Dagen efter körde vi tillbaka mot Oslo och skulle se om vi blev lite klokare där, och hamna bland civilisationen. Men det visade sig att dagen efter skulle det bli regn och åska där vi skulle vandra så då gav vi upp, avbokade allt och körde vidare hem igen. Vi stannade i Sundsvall och tog in på hotell, så underbart att få duscha, sova i en skön säng och äta ordentlig mat. Efter det var vi människor igen! 
Men fan fan fan! Vi som hade sett så mkt fram emot vandringen, och så blev det så här.. Suger ganska hårt. Men vi har iaf blivit lite klokare efter denna roadtrip, och nästa gång ska man nog inte stirra sig blint på vad GPSen visar.
Hur som helst så kan man ju inte säga att vi inte försökte, och nu är vi en erfarenhet rikare och lite klokare.
Men nästa gång (för jag ska dit nån gång!), kan det vara idé att kolla upp vägarna innan haha.
Så kan det gå!


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0