Tasmanien!

Då har man vart i Tasmanien också, vilket var helt underbart! Tog färjan över från Melbourne till Devonport, 10 timmars åktur, för att sedan ta bussen från Devonport till ”huvudstaden” Hobart. Tasmanien är ju en delstat i Australien, en ö, men ändå Australien. Nåväl! Väl i Hobart hyrde vi en bil, en liten Tassie Devil! Haha. Liten, smidig och hyfsat ny. Vi började vår Roadtrip och första stoppet blev Mount Field National Park (A), helt fantastisk nationalpark, verkligen! Naturen var amazing och det är från den nationalparken de flesta naturbilder jag tagit kommer ifrån. Vi vandrade till Russel Falls, Horseshoe Falls, Tall Trees, Lady Barron Falls. En vandring på ca 2, 3 timmar. Vädret var nice, inte för varmt och inte för kallt. Väl i den nationalparken så körde vi lite högre upp för alpinvandring och där var det lite kyligare ska jag säga er, fy vad kallt och då vi vandrat till första toppen började det storma, hagla, regna så vi fick skrika till varandra för att kunna höra vad som sas haha. Det såg inte ut att klarna upp så vi gav oss tillbaka. Den vandringen kallas Snow Gum Track med vy över Lake Seal, ca 2 timmars vandring.

Nästa stopp blev Cradle Mountain National Park (B), vilket är en väldigt populär Nationalpark men vi insåg ganska direkt att vi inte skulle kunna genomföra vandringarna pga dålig utrustning. Det var sviiinkallt och regnade massor och vi hade ingen jacka och inga vandringsskor. Vi övernattade på en parkering och det blev 3 grader på natten så det gick inte att sova, som varmast var det 8 grader på dagen. Fy. Och det fanns som inget annat att göra där än vandra så då fick vi helt enkelt köra vidare mot Launceston (C). Här var det varmt och skönt! Så fort man lämnat alpinområderna så kom värmen tillbaka haha. Tog in på ett hostel, fräschade till oss och tog en runda på stan. Dagen efter körde vi upp till Bridestowe Lavender Estate (D). Hur vackert var inte det, och mäktigt! Massivt fält med lavendel och det luktade ljuuvligt. En av världens största Lavendelfält. Så där fotade vi en massa och avnjöt sedan en lavendelmuffin med lavendelte. Nästa stopp, Wineglass Bay (E). Detta var en vandring på ca 1 timma i nationalparken Freycinet National Park och vi hade köpt med oss vinglas och en roséflarra så att vi skulle kunna ta en liten skål på toppen med utsikt över Wineglass Bay. Det var så nice. Vi satt oss på en stor sten/klippa hällde upp vinet, reflekterade över våra tasmanienäventyr och njöt av den fantastiska utsikten. Väl tillbaka i Hobart (F) lämnade vi ju såklart tillbaka Tassie Devil bilen och sedan gick vi på en gigantisk marknad, supermysigt. Tog bussen tillbaka upp till Devonport, övernattade för att dagen efter ta färjan tillbaka till Melbourne.

What else? Jo vi höll på att trampa på en stor svart orm på en av vandringarna, fick se 2st Wombats vandra över vägen, en Echidna, massor av Pademelons, Uggla, Rådjur, Possums och kaniner!

Det har vart ett äventyr och jag har haft så himla kul! Då tex ”Ove” knackade på och skulle bjuda på soppa, då en Pademelon ”attackerade” mig, då vi blev överlyckliga över att se vilda Wombats, livekonserterna i bilen, det trånga men mysiga utrymmet, och massor mer! Tasmanien var ingen besvikelse kan jag lugnt säga. Här nedan har jag gjort en karta över roadtripen så ni kan se vart allt ligger osv. La in bokstäverna i texten också så ni lättare kan navigera ;) haha

Bilder från resan hittar ni i ett separat inlägg.