Gili!

Dessa paradisöar ligger bara en och en halv timma med färja från Bali. Här finns inga motordrivna fordon, så för att ta sig fram finns alternativen: promenera, cykla eller åka häst och vagn. Finns 3 st öar, Gili Trawangan, Gili Meno och Gili Air. Vi passade på att besöka dom allihopa! Började med Gili T.

Gili Trawangan

Partyön som den också kallas! Största av öarna och här var det fullt med turister/backpackers, och hur mkt svenskar som helst. Vi visste sen innan att detta är en ö som är känd för sitt uteliv så vi var också förberedda på det. Hyrde cyklar och cyklade runt hela ön, chillade på stranden, köpte snorklinggrejer och snorklade lite, såg då sköldpaddor och ett jäkla stup, fy vad läskigt det var! (Haha väldigt djupt och mörkt vatten är inte riktigt min grej), åt god mat, provade utelivet litegrann men ingen av oss var särskilt taggade haha, såg den finaste solnedgången jag någonsin sett med dom typiska gungorna i vattnet och njöt med en drink i handen. Bra väder hela tiden! Det var nice! Väcktes dock om nätterna (kl 4 oftast!) pga av utropen från moskén som finns på ön (finns på alla öarna) eftersom Gili är muslimskt. Men ja, det är ju deras kultur och tro, så det hör som till!

 
Gili Meno

Smekmånadsön! Denna ö är den minsta av dom alla och var tvärt emot så som Gili T var. Här är det lugnt och skönt och inte allt för mkt turistigt. Localsen var mkt trevligare, tempot mkt lugnare och allt mkt renare. Vi hyrde cyklar även här och cyklade runt hela ön, hängde på stranden, snorklade och utforskade. Vi hade hört talas om några statyer som finns under vattnet en bit ut från land, kallas NEST och symboliserar korsningen mellan mänskligheten och naturen, rätt så ballt, så vi gav oss ut för att leta upp den! Det var fasen kämpigt då undervattensströmmarna var sjukt kraftiga, men vi klarat! Och det var väldigt mäktigt!

En kväll gick vi förbi en restaurang på stranden med utomhusbio och vi kunde inte låta bli! Så vi tog oss ett bord med puffkuddar att sitta på, supermys! Dom visade filmen Spy haha älskar den filmen, och maten var också gudomligt god!

 
Gili Air

Blandning mellan Gili T och Gili M. Localsen var inte särskilt trevliga tyvärr, och maten var dålig. Men jag antar att vi bara hade otur med att välja restauranger. Sista kvällen hittade vi en restaurang (dyr dock) med bra mat och servitören vi hade var supertrevlig mot oss, vi pratade om allt möjligt och han kunde till och med prata lite svenska haha snyggt! Vi hängde på stranden mestadels, badade osv. Men mja, nej vi var väl inte så jätteimponerade av denna ö. Har tyvärr inga bilder att bjuda på därifrån heller.

Så bäst enligt mig var Gili Meno, sen Gili Trawangan och sist Gili Air!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0