Sydney

Då blev det återigen dags att möta upp mamma och Jerry fast denna gång i Sydney! Vi spenderade ca en vecka där och hann med bland annat:
Australian National Maritime Museum, vilket är ett båt/marine muséum där vi fick se och gå in i kringsbåtar från första världskriget men det jag tyckte var mest intressant var Titanic-avdelningen. Där hade dom äkta rekvisita från filmen, hur häftigt!? Rose’s spegel, hårborste, Heart of the Ocean halsband osv, Jack’s teckningar, pennor osv. Bådas kläder, manuskript. Frääänt ju!
Operahuset och Harbour Bridge, så klart ett måste då man är i Sydney! Tog en båt härifrån och åkte över till Manly för att chilla lite på Manly Beach och för att kolla lite butiker osv. Har inga bilder just nu från Manly att bjuda på eftersom dom inte är överförda från kameran än tyvärr.
Mjølner Vikingrestaurang. Huur häftigt var inte det? Så man går ner för trapporna till ett dunkelt upplyst rum, eller rum och rum, det är som flera rum i ett med öppna valvportar. Mer som en kammare kanske man kan säga. Allt är dekorerat och utsmyckat i vikingastil med Thors hammare vid bardisken, sköldar på väggarna osvosv. Till och med menyn är anpassat efter det fornnordiska. Då vi beställt det vi vill äta kommer servitrisen fram med en hel drös vapen i form av knivar och ber oss ta en var till köttet. Haha ookej.. och jag och Jerry som ville gå all in viking beställde mjöd att dricka ur horn. Det var minsann en upplevelse! Haha så himla kul grej ändå, och maten var riiiktigt god.
Operahuset och Harbour Bridge nattetid. Haha alltså skillnaden på mobilbilden och kamerabilderna..
Bondi Beach. Vi skulle egentligen till Bondi en dag tidigare men då fick min kropp för sig att bli sjuk med feber och halsont så blev sängliggandes en dag.. typiskt. Vi hade ju dock en dag tillgodo och tur var väl det för dagen efter körde vi heldag i Bondi. Chillade på stranden, eller jag gömde mig under saronger och kepsar då jag fortfarande kände mig lite krasslig och dessutom var solbränd, mamma och Jerry solade och badade. Jag roade mig med att kolla på folk som surfade!