Roadtrip till Melbourne!

Bilfärden från Adelaide till Melbourne har minst sagt varit händelserik, på både gott och ont. En stor grej som hände var då vi just kört ut från Cape Jervis, då såg vi (som så många gånger förut) en död känguru längs vägkanten. Vi stannade bilen och Ida gick ut för att kolla den döda känguruns pung utifall det eventuellt fanns en överlevande bebis där inne. Vilket det fanns! Så hon, modigt nog, öppnade pungen och drog ut den lilla bebisen som var så liten, rädd och skör. Virade in honom i en tröja och sen hoppade vi alla in i bilen och började ringa runt till veterinärer, care takers osv. Hittade en kvinna som tar hand om överlevande kängurusar och kunde köra dit för att lämna av det lilla livet. På vägen dit höll jag i honom, försökte hålla honom varm och lugn och blev helt plötsligt väldigt känslosam. Var det moderskänslor jag kände? Väldigt speciellt var det iaf! Vi döpte honom till Skrutterutten och kommer bli uppdaterade på hur det går för honom i framtiden. Håller tummar och tår på att han klarar sig fint!

Körde över gränsen till Victoria, och vi har infört en grej att vid varje gräns vi korsar ska vi ta en bild med Ivan och skylten. Vilket vi gjorde även den gång, men skylten såg så tragisk ut och vädret var så tragiskt så det blev en rätt tragisk bild haha. Värt ett försök iaf! Kul grej annars tycker jag.

Vi körde Great Ocean Road, vilket var såå vackert men pga en massa tjafs, bråk och drama mellan oss 3 så slutade det med att vår vän blev utkastad och vi körde honom hela vägen till Melbourne där han fick hitta någon annanstans att bo. Jag och Ida körde sedan tillbaka och fullgjorde Great Ocean Road. Väldigt synd att vädret var sämst.. men det var såå fin väg att köra och vi njöt i fulla drag!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0