NEW DELHI 11 mar - 16 mar

Hello India!
Så första dagen i detta land var lite spännande och förvirrande då vi inte riktigt visste hur man skulle bete sig och hur saker och ting fungerade. Vi visste dock sen tidigare att man inte kan lita på någon och att axlar och knän ska vara täckta, inte le åt främlingar då det kan tolkas som en inbjudan, att kvinnosynen inte är den bästa osvosv. Så vi gjorde vårt bästa utifrån det! Var väldigt försiktiga men lyckades ändå bli tafsad på av en snorunge första dagen då vi skulle gå och handla snacks. Trafiken är som den är också, dom har inga trafikregler, alla kör som man känner för så bara på den lilla sträckan från flygplatsen till hotellet krockade vi 3 gånger. Har tappat räkningen på alla dom andra gångerna vi krockat också. Haha vi fick ett bra första intryck av Indien med andra ord!
Andra dagen åkte jag och Ida iväg på en tur för att få prova vara med och fira Holifestivalen! Vi fick transfer till staden Mathura där vi och flera danskor bytte om och gjorde oss redo för en färgsprakande vandring! Vi hade 5 st vakter med oss och skulle gå tillsammans i grupp genom folkmassorna, kasta färger och önska allihopa en Happy Holi. Det var kul i början, hyfsat tempo och häftigt med apor som springer runt, kor på gatorna, örnar överallt, folk som kastar färg, Hare Krishna anhängare som sjunger och en miljö som är helt annars än den där hemma. Men efter ett tag blev gatorna trängre, gruppen splittrades pga allt folk, allt blev hetsigare, vissa blev hårdhänta och jag fick en smäll i ansiktet, så kom fler och bara matade med färg rakt i ansiktet om och om igen och jag fick ingen luft. Panik. Tillslut kom en av vakterna till undsättning, my savior haha! Då var jag lite skakis och näsblodig. Vi hamnade i en sån situation ännu en gång efter det. Sjukt otäckt, så det var skönt när vandringen genom folkmassorna tillslut var över! Holi ska ju vara en väldigt glad högtid där man firar att våren är här, men vet inte om jag tyckte det var så kul haha. Nu har jag provat iaf! Och färgglad blev man ju allt!
Dagen efter var det tydligen för farligt för oss att gå ut pga av firandet som fortsatte på gatorna så vi fick helt enkelt sitta inlåsta på rummet hela dagen lång.
Sedan var det dags för min födelsedag, (taaack alla för presenterna och grattisarna!!) den dagen hade vi en guidad tur runt i Delhi med våran indiska papa (Han var våran chaufför och kallade oss för sina döttrar). Vi såg bland annat India Gate, Lotus tempel, andra tempel, innerstaden, en stor park med bl.a. Mahatma Gandhis grav osv.
Annars så har vi utforskat staden lite själva, gått på Palika Underground Bazar men också vanliga Bazars, alltså marknader, vi har chillat lite i centrum Conoughtplace, och bara haft det bra! Delhis centrum var riktigt nice, där trivdes vi!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0