JAIPUR 16 mar - 18 mar

Då var det dags för Jaipur, den rosa staden!
Här gick kameler, elefanter, kor och åsnor längs gatorna och alla byggnader (iaf i den gamla delen av staden) var rosa.
Andra dagen som vi var där åkte vi iväg på en guidad tur och fick se bland annat:
-Amer fort, som var ett stort fort och palats för stadens Maharajas (kungar) högt uppe på kullen. Byggt 1592 så det är sjuukt gammalt. Många lata turister red på elefanter upp till fortet, stryk ska dom ha..
-Jantar Mantar, en samling av astronomiska instrument. De kan beräkna tiden, stjärnor och planeters position och rörelse osvosv. Jag borde väl ha tyckt att det var ballt men jag var så ofokuserad och shoppingsugen så det intresserade inte mig så mkt. Tog inga bilder därifrån.
-Hawa Mahal Palace som är en gigantisk vägg/fasad med 950 fönster, byggd för att de kungliga kvinnorna skulle kunna titta ut på marknaden osedda eftersom de inte var tillåtna att gå ut. Det var faktiskt det häftigaste att se av de ställen vi åkte runt på i Jaipur. Jäkla mäktig vägg!
Vi besökte även några smyckes, tyg och ädelstensfabriker. På tygfabriken fick vi se hur man tryckte mönster på tyg och fick även printa lite tryck själva. Vi gjorde en elefant!
Efter turen gick vi till marknaden Bapu Bazar för lite shopping, och Ida gjorde även en hennatatuering där. Den blev så fiiin!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0