SHANGHAI 9 jan - 12 jan

Haha jaa alltså.. Shanghai har inte varit som vi förväntat oss. Efter en kort vistelse bestämde vi oss för att ta tåget två dagar tidigare därifrån. Första dagen gick åt till att irra runt för att hitta ris och soja att tillaga på hostlet, det var maten vi tänkte leva på ett tag, billigt gott, mättande och smidigt! Men gick inte att hitta någonstans, gick inte att hitta ris i Kina haha hur ironiskt? gick inte att fråga någon heller för ingen pratade engelska, dag blev till kväll och tillslut köpte vi nudlar och soja ist. Kom tillbaka till hostlet och skulle tillaga maten och fick då veta att det inte fanns något kök. Allt förgäves. Hela dag två gick åt till att hitta tågbiljetter ut från Shanghai. Vi blev skickade hit och dit och ingen kunde hjälpa oss för ingen fattade vad vi sa och när det blev kväll gav vi upp och drog tillbaka till hostlet, blev tipsad om en app och äntligen kunde vi köpa tågbiljetter. Det var den dagen.
Vi har blivit spottad på, rapade i ansiktet, fått flera utskällningar, bland annat för att man diskret försökt snyta sig, blivit uttittade, utpekade, filmade och fotade som nå jäkla apor på zoo, sen har vi också sett en man bajsa mitt framför våra ögon på trottoarkanten, ja vi har till och med blivit nerspydda på tåget. Haha bra Shanghai, vi har fått sånt bra intryck! 
Sen kan man ju säkert ha det riktigt nice i Shanghai också, finns många fina ställen och tydligen bra uteliv, men våran tid gick ju mest åt till att fixa saker som strulade hela tiden, så det var lite synd.
Trots allt oflyt vi haft så fick vi faktiskt en bra dag där. Den dagen besökte vi The Bund, superfint! åt mat och fikade på en fin restaurang, drack vin, spelade biljard, kortspel osv. Det var en riktigt lyckad dag! Det behövde vi haha. Det har även blivit lite shopping då dom hade Forever 21 här! Waah! Den dagen hade vi riktigt kul, så det har inte BARA varit fy skam ändå!
Men nu är vi less, så Shangbye Shanghai.
Nästa ställe --> Zhangjiajie!Kommentarer
Farmor

HEJ ! NI KAN VÄL INTE HANDLA SÅ MKT. NI SKA JU BÄRA DET RUNT DÄR NI FÄRDAS//HA DE SÅ BRA !


2017-01-17 @ 18:05:56


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0