PEKING 23 jan - 29 jan

Peking, I Love you!
Vi har verkligen haft det så himla roligt i huvudstaden. Trodde inte att det skulle bli så fantastiskt bra som det faktiskt blev! Även ifall personalen på hostlet hatade mig (dunno why) och vi började fighta i en taxi pga att han skulle scama oss, och att nästan allt i staden var stängt pga nyåret, så har vi älskat detta ställe. Och jag är faktiskt glad att det händer lite skit då och då, det är en del av resandet, det gör det mer äkta och intressant in a way! Sen att vi hängt med det bästa sällskapet under tiden i Peking gjorde ju inte saken värre direkt. Supernöjd!
Så första dagen i huvudstaden drog vi iväg på en hike till Kinesiska muren. Vandringen upp för berget tog ca 1 timma och min dåliga kondition höll på att ta död på mig haha blää. Bettan lockade mig med kakor och tillslut hade vi gått hela vägen upp till muren! Fortsatte att vandra men då på självaste muren. Så fantastiskt fin utsikt och häftigt att vara där! Sol fick vi också, så det var en himla härlig dag.
Dagen efter gick vi upp svintidigt för att gå till den Förbjudna Staden. Personalen på hostlet sa att vi skulle vara där minst en timma innan dom öppnade för att kunna ta oss in. Pfft, jo tjena. Det var inte mkt folk alls och sjukt kallt så där stod vi och frös till isbitar medan nån random kines hade något problem med oss och skällde ut oss. Inte helt ovanligt! Haha men tillslut öppnade dom portarna och vi hittade en restaurang där vi kunde tina upp. Vi mötte upp grabbarna från Chile (Lucas och Benjamin) som vi lärde känna i Chengdu och gick då runt på upptäcktsfärd tillsammans i den Förbjudna Staden. Det var supertrevligt men inget wow då kylan förstörde lite och inget blommade, men kul att ha varit där iaf!
Vi kände oss klara vid 1, 2 tiden och bestämde oss då för att ta en dagsdrink på en bar i närheten. Det slutade med att vi festade hela dagen och hela kvällen lång!
Sen har vi hängt med en norsk snubbe (Christian) från vårt hostel, och han har visat oss runt i staden och tipsat om bra matställen osv, det tackar vi för!
En annan dag drog jag och Ida iväg på en kinesisk opera. Det var... intressant. Fick lite skavsår i öronen dock haha.
Sen hade vi ju en av dom roligaste kvällarna på hela Kinaresan i Peking också. Den kvällen hängde vi med Christian och drog ut på en bar för att ta en drink (eller några), när den baren stängde drog vi till nästa och då stormade hans kompisar in och joinade oss, då blev det jävlart fart på stället! En random ryss hoppade in och skreksjöng deras nationalsång med sjuk pubertetsröst och han slutade fasen aldrig, vi beställde in 4 shotbrickor, masssoor med mat, och hade allsång! Personalen hatade oss, och jag förstår dom haha. Sen drog vi alla hem till Christians kompis och hade mer allsång, nötte svenska låtar men också Ylvis - mr. Toot, skålade lite till och sen däckade grabbarna. Jag och Ida var the last ones standing. Wohoo! Such vikings. Började traska hemåt, kom hem kring klockan 7 på morgonen, oops! Haha ja sjukt kul kväll iaf!
Nyår firade vi tillsammans med Lucas och Benjamin. Kvällen började inte jättebra eftersom vi fick spendera flera timmar till att hitta en taxi eller något för att ta oss till deras hostel, frös som fasen, det blev sent, fick inte tag på grabbarna osv. men tillslut löste det sig och dom sura minerna försvann. Då blev det fyrverkerier, drinkar, vin och skönt häng lagom till 12 slaget.
Dagen efter vi skålat in kinesiska nyåret drog jag, Ida, Bettan, Christian, Lucas och Benjamin till en restaurang för att käka Pekingduck, en väldigt känd typisk kinesisk rätt, och jag gillade det! Det var väldigt sött dock, men gott!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0