Roadtrip till Alice Springs!

Att ta oss från Darwin till Alice Springs tog oss 5 dagar. Vi gjorde massor med stopp längs vägen för att utforska nationalparker, vandra, bada osv. Det var kuul! Såå mycket fint, häftigt och nytt vi fick se och uppleva! Vi utforskade tillexempel Litchfield National Park, vilket var jättefint med alla vattenfall, creeks, termitbon och trekkingleder. Vi såg massor med örnar och fladdermöss men också vildsvin. Vildsvinen är egentligen en historia för sig haha, det var alltså en mamma med sina ungar som vi sprang på under vår trekking och vi tyckte det var så ballt så vi började fota och smyga oss lite närmare men vad vi inte visste var att den egentliga mamman lurade i buskarna och rätt som det var tog hon sats och attackerade oss! Fyyy! Så vi kutade fort som fan och skrek så högt så jag tror dom blev halvt ihjälskrämda dom med och försvann. Haha usch vad rädd jag blev, sjukt läskigt.

Vi gjorde också ett stopp i Mataranka för att utforska Elsey National Park. Också jättefint, vandrade lite, badade i en varm källa eller Thermal pool som det kallas, sjukt skönt! Höll utkik efter sötvattenskrokodiler men vi såg inga.

Sen gjorde vi vårt sista stopp innan Alice Springs i Aileron där vi vandrade upp för en liten kulle med en gigantisk aboriginal man på toppen, kallas för the Anmatjere Man. Varför han står där vet jag inte riktigt men det var lite småballt ändå!