RISHIKESH 20 mar - 27 mar

Då var det dags för mig och Ida att åka upp till Rishikesh, The world capital of yoga! medan Bettan sorgligt nog åkte tillbaka hem till Sverige.
Här var det en helt annan idyll. Lugnare tempo, friare känsla, och folket var inte riktigt lika hetsiga. Yogastudios och Ashrams (Hinduiska skolor) fanns lite överallt och vi hade sedan tidigare bokat in oss att bo på ett! Såå kul! Vi hade alltså en vecka att se framemot med yoga, meditation och bra mat! Men vad vi inte hade räknat med var att det faktisk var en religiös skola för hinduism, vilket vi också fått förklarat. Men vi hade förväntat oss något helt annat haha!
Dagarna såg ut så här:

 • Klockan 5 på morgonen väcktes vi alla av en gigantisk koklocka som betydde att det var dags att samlas och skriva under sin närvaro.
 • Meditation 30 min. (Sömniiigt)
 • Yogalektion 2 timmar. (Hade vi tur så var det med yogagurun!)
 • Frukost i matsalen under tystnad. Diska.
 • Fire pooja. (Vi satt i ring runtom en eldstad och offrade heligt vatten och mat till högre krafter samtidigt som vi chantade en jäkla massa mantran.)
 • Lunch i matsalen. Diska.
 • Yogalektion 2 timmar.
 • Rast.
 • Middag i matsalen, vissa dagar under tystnad. Diska.
 • Kirtan chanting. (Satt i ring runtom eldstaden och chantade tills man kände sig helt hjärntvättad.. haha herregud.)
 • Läggdags senast 21.30, annars kunde polisen bli inkopplad.

Jag och Ida hjälpte varandra med realitychecks emellanåt så att vi inte skulle bli helt tokiga haha. Så sjukt flummigt och udda! Maten vi fick var inte heller jätteimponerande.. det var faktiskt riktigt äckligt. Koriander i allt. Hatar koriander. Sjukt synd! Men som tur var så fanns det ett organiskt café bara några meter ner från vägen dit vi smög iväg ibland för att käka bättre och godare mat! Då hade vi också utsikt över foten av Himalayabergen och det var riktigt nice! Älskade det caféet! Fräscht, modernt och harmoniskt!
En dag på rasten drog jag och Ida ner till den heliga Gangesfloden för att ta en kik på den. Där var det vissa människor som var i full gång att tvätta sig, men vi doppade bara tår och fingrar eftersom vi vet hur sjukt förorenad flod det är. Kul att ha sett och rört den iaf.
Näst sista dagen var vi lite busiga och skolkade hehe oops! Då tog vi oss en promme till det övergivna Beetles Ashramet i gassande sol, inte jättesmart, så när vi kom fram var vi heelt borta i huvudet hehe, typiskt! Men vi klarade av att kolla in stället iaf innan vi samlade nya krafter för prommen tillbaka igen. Och under den prommen blev vi nog straffade pga att vi hade skolkat, för Ida blev stångad av en tjur som gick förbi och jag blev rånad av apor! Haha jäkla skit!
Sista dagen i Rishikesh gick jag, Ida och två tjejer till från Ashramet på en vandring upp till foten av Himalayas. Där hittade vi flera vattenfall! Ida och Sanna hoppade i för att bada och jag skulle hänga på men hann bara ta av mig till bikiniöverdel innan ett gäng killar kom och då var det bara att klä på sig igen. Är ju bara män som får ta av sig för att bada medan kvinnorna får bada med kläderna på. Jag hade såå gäärnaaa velat baadaaaa!
Så sammanfattningsvis har vi haft en riktigt udda men rolig och lärorik vistelse i Rishikesh!Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0