New Zealand!

Nya Zeeland var superduper! Magisk natur, massor att göra, varmt och skönt (iaf på norra ön), och härliga människor! Jag fastnade mest för norra ön, trivdes verkligen superbra där!
Detta är i "korta" drag vad vi gjorde för nått:
Norra ön.
-Paihia, Bay of islands.
Dåligt väder mest hela tiden så skydiven vi bokade blev inställd, och då vi bokade om den till dagen efter blev den också inställd. Men jag ville inte vara där utan att ha gjort någonting så jag betalade för att hoppa på en sightseeingbåt runt öarna, fick hoppa av på en ö och där var det sjuukt fint!
-Auckland.
Där stannade vi mest bara över natten, träffade Dave som rest lite med Ida K och Ida D i Australien innan. Här borde vi ha stannat längre och utforskat staden! det är ju ändå Nya Zeelands största stad=)
-Hot Water Beach
Gick till Cathedral Cove, där var den en jättefin liten strand med lite klippor här och var. Sedan gick vi till en annan strand "Hot water beach" där man kunde gräva gropar i sanden och då kom stekhett vatten upp, så man fick vänta med att hoppa i om man inte ville bränna sönder sig! Och havet var iskallt så kontraster kontraster! Var ganska häftigt=)
-Waitomo
Black water rafting in glowworm caves! Så vi åkte alltså runt i var sin gummiring i kolsvarta underjordiska grottor där det hängde lysmaskar i taket på grottan och lyste blått! Suuperhäftigt! Var ganska läskigt också eftersom det hade regnat så mycket dagarna innan så var vattennivån väldigt hög och dom små vattenfallen vi skulle åka ner för i mörkret var ganska våldsamma, men jag klarade det utan att ramla ut ur ringen! pjuuh! supercoolt var det! och när vi var klara kunde man verkligen känna sig stolt och njuta av det äventyret! Har inte fått någon bild från raftingen än, men ska få dom skickade till mig om nån vecka typ=)
-Rotorua
Hobbitoooon!! Lovelovelove! Äntligen har jag varit där och det var en underbar dag! 
Vi for också till Tamaki Maori Village, och hade egentligen inga förväntningar alls, och det visade sig vara en av dom roligaste kvällarna! Såå roligt, intressant och bra! Vi fick se krigsdans, lära oss lite av språket, lära oss om deras kultur och hur dom lever, fick se massa shower, och så gjorde dom mat åt oss som dom hade rökt från underjord, stort fett buffébord med allt man kan önska! Muuuums! Och våran busschaufför (som var en Maori) tillbaka till hostlet var superskön! Vi hade allsång i bussen och så körde han runt runt runt i en rondell medans han tände och släckte i bussen, tutade och skreksjöng "The driver in the bus has no licence no licence no licence!" haha dör! och folk i bilar runt om kollade på oss och fattade ingenting haha kulkul!
-Taupo
Skydive från 15000ft! Äntligen blev våran skydive av och det var en jättehäftig känsla! 
Tongariro Crossing, en vandring på 7 timmar som går över berg och allt möjligt. Heelt otrolig vandring och även ifall man ville ge upp några gånger för att det var så jobbigt så känner jag att jag lätt skulle göra om det! Vulkanen dom har med i Sagan om ringen "Mount doom" där Frodo ska förstöra ringen är med i vandringen, så där stod jag ett tag och bara tog in allt jag såg! Mäktigt! Emerald lakes bland annat gick vi också förbi och vilken storslagen utsikt överallt! Verkligen helt otrolig vandring!
-River Valley
Badade, festade. Fanns inte mycket att göra där egentligen. Men vi hade en kul kväll med mycket vin iaf!
-Wellington
Shoppade! Åt vofflor på "The little waffle shop" supergoda! Och så tog jag, Ida D och Dave bussen till Weta Cave där man kunde gå en rundtur och se Sagan om ringen grejer men allt var fullbokat så vi hängde i shopen och roade oss där ist! 
Södra ön.
-Kaiteriteri
Onödigt stopp, fanns ingenting att göra.
-Westport
Samma här, onödigt stopp.
-Lake Mahinapua
Pancake rocks, jättehäftiga klippor och jättefin utsikt!
Vi hade vårat costumeparty i Lake Mahinapua också, så det var full rulle! Men festa var väl det enda man kunde göra där så lite halvonödigt stopp där också.
-Franz Josef
Detta ställe hade nog varit helt underbart om vi hade haft vädret med oss! Jag, Ida D och Dave for iväg och paddlade kayak vilket var avkopplande och härligt. Sedan for jag och Ida D och kikade på Kiwifåglar, såå söta! ser ut som en hårboll med två kraftiga ben och en jättelång näbb som sticker ut! Supercute! Och så gick jag, Ida D och Johanna på en promme till foten av fox glacier, och sen tog vi alla oss ett dopp i en bubbelpool.
-Wanaka
Mirrorlake som var superfint! Och så vandrade jag, Ida D och Johanna upp för en gigantisk jordhög som dom kallade det haha, det var alltså inget berg, men såg ut som ett berg! Därifrån var det en fantastisk utsikt=) Hade velat ha en extra dag där och hika upp för Roys Peak som är ett berg med superduperfin utsikt! men det skulle ta en hel dag att gå upp för det berget så tyvärr kunde vi inte göra det denna gång.
-Queenstown
"The adventure capital of the world" som det också kallas! Underbart fin stad! Det var där jag gjorde Nevis bungy och Nevis Swing som var helt obeskrivligt! shit vilken känsla!
Vi tog en buss till Fiordland och fick se Milford Sound. Massor med delfiner som hoppade omkring båten, fick se sälar som låg och latade sig på stenar, vattenfall osv. Var mäktigt!
-Lake Tekapo
Eller "Takeapoo" som vi kallade det haha mogna... var dock kul att säga "We are going to Tekapo (Takeapoo)".
Körde förbi Mount Cook som är Nya Zeelands högsta berg, och sjön som vi stannade vid där var så turkost blått så man typ inte fattade att det var på riktigt! Superfint!
Natthimlen i Lake Tekapo var tydligen otroligt vacker, men vi missade det tyvärr.. Jag och Ida D började springa som tusan mitt i natten till ett "spot" där man kunde se natthimlen som bäst, men vi var för sega för det hade börjat bli molnigt och alla stjärnorna började täckas, så det var lite synd.. MEN, något vi fick se som var supercoolt var en meteor! Och den syntes så tydligt! Ett brinnande klot och så såg man svansen på den och allt, supercoolt verligen! Så språngmarschen var inte förgäves ändå ;)
Vi hikade lite där också.
-Christchurch
Död stad. Var en jordbävning där för fem år sen som förstörde hela staden och över 160 människor dog. Tragiskt. Så det fanns inte mycket alls att göra där, hela staden var som en byggnadsplats. En sushirestaurang hade dom öppnat upp iaf så där smaskade vi i oss lite sushi=) 
Detta stället var sista stoppet och sedan gick flyget hem!