Kebnekaise försök numero uno!

Redan i onsdags förra veckan tog vi vårat pick och pack och körde ca 50 mil för att sedan komma fram till Nikkaluokta. Där övernattade vi i bilen för att sedan tidigt på morgonen påbörja våran vandring mot Kebnekaise fjällstation!
Det var en härlig vandring med sol som kikade fram, superfina öppna vyer, och klart kallt och gott vatten från bäckarna!
 Då vi 2 mil senare kom fram till fjällstationen hittade vi ganska direkt en plats att sätta upp tältet på, och så gjorde vi en god middag=) Kollade lite hur det såg ut inne och runt om fjällstationen, mkt fint!=) och sen närmare kvällen började det då tyvärr regna.. och det regnade non stop i flera dagar, plus att det var väldigt dimmigt så någon bestigning av Kebnekaise gick inte, himla synd! Därför hyrde vi 2 dagar senare en helikopter för att ta oss från fjällstationen tillbaka till bilen i Nikkaluokta. Det var första gången jag åkt helikopter och det var riktigt ballt! Hade lätt åkt mer hehe! :D
Himla synd att det inte blev någon bestigning, men vädret är ju svårt att rå på. Nästa gång får vi helt enkelt hålla tummarna på att vädret är på vår sida så vi kan bestiga berget!
Det hade varit riktigt mäktigt!=)
(Klicka på dom små bilderna för att förstora dom) ← tips! ;)